• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zo'n goal maakt die Italiaan in zijn carrière nooit meer"

  0 / 0
  De teneur bij de jonge Rode Duivels na de uitschakeling op het EK U17 in Engeland was eensgezind. "Er heerst nu teleurstelling omdat we zo dicht bij de finale waren, maar we mogen ook trots zijn", verwoordde verdediger Lucas Lissens het gevoel.

  De droom van de jonge Rode Duivels om als eerste Belgische selectie de finale van het EK U17 te spelen, werd aan flarden geschoten door een prachtige goal van de Italiaanse spits Edoardo Vergani. Een goal waar de jonge Duivels alleen maar naar konden kijken.

  "Het was een wereldgoal. Ik denk niet dat hij in zijn carrière nog zo een goal zal maken", zei verdediger Lucas Lissens na de match. "De 2-1 viel uit het niets. Dat is spijtig. We bleven daarna wel strijden voor de gelijkmaker. We hebben er alles voor gedaan."

  "De teleurstelling heerst nu omdat we dicht bij de finale waren, maar we speelden een mooie halve finale en mogen trots zijn. Net als tegen Spanje begonnen we zwak, maar we hebben ons herpakt in de tweede helft. Het EK was in elk geval een prachtige ervaring. We zijn de groepsfase vlot doorgekomen en we wonnen van Spanje. We mogen dus trots zijn."

  Bondscoach Siquet: "Verlaten het toernooi met opgeheven hoofd"

  Bondscoach Thierry Siquet zag veel positieve zaken op en naast het veld. "We speelden een goede tweede helft. We werden uitgeschakeld door een goal uit het niets, maar dat is voetbal. Tijdens de rust heb ik weinig speciaals gezegd."

  "Net als tegen Spanje begonnen we niet goed. Ik weet niet waarom. Misschien door de stress, misschien door de druk? Maar er volgde telkens een reactie van de spelers." 

  "We hebben een mooi toernooi gespeeld. Als je er in de halve finale uitgaat door zo een goal, dan is het niet omdat we gedomineerd werden. Het was een mooie ervaring voor spelers en staf."

  "We waren drie weken samen en er waren geen problemen. Dat is op zich al niet evident. Dus ook dat is heel positief. Verliezen tegen Italië is jammer, maar we zijn er uitgegaan met opgegeven hoofd."