• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane meets Chabal: Franse oud-WK-helden spelen voetbal en rugby

  Zidane leidde de WK-ploeg van 1998, Chabal de Franse oud-rugbyers.

  De Franse wereldkampioenen voetbal van 1998 onder aanvoering van Zinédine Zidane en hun geroemde rugbycollega's van het WK 2007 en 2011 rond de emblematische figuur Sébastien Chabal hebben elkaar maandag partij gegeven voor het goeie doel in Bastia.

  De Franse oud-doelman Pascal Olmeta (ex-Marseille, ex-Lyon) heeft een liefdadigheidsstichting "Un sourire, un espoir pour la vie" (Een glimlach, een hoop voor het leven).

   

  In zijn "Match van Legenden" bracht hij Zidane en co (met onder meer de Franse bondscoach Deschamps, maar ook Karembeu, Lizarazu en Blanc) tegenover rugbykampioenen als Chabal, Pelous, Magne of Ntamack.

   

  Om het spel eerlijk te laten verlopen - de kolossen van bijna 2 meter en meer dan 100 kilogram zijn niet zo dribbelvaardig - werd er één helft gevoetbald en één helft gerugbyd. En de logica werd geheel gerespecteerd: 7-3 voor de voetballers voor de rust, 45-27 voor de rugbyers erna. Maar vooral veel plezier.

  Enkele foto's van de galawedstrijd: