• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens: "Omdat Stybar ging, besloot ik mee te gaan"

  Wellens en Stybar trokken in de aanval op de voorlaatste helling.

  Tim Wellens heeft gegokt en verloren in de 11e etappe van de Giro. Wellens probeerde het op de voorlaatste beklimming, maar werd gepasseerd in de venijnige slotkilometers. "Eigenlijk wou ik wachten tot de slotklim", zei Wellens na de wedstrijd.

  Lotto-Fix All schuwde in de 11e etappe het werk niet in de achtervolging op de vroege vlucht met sterke renners als Luis Leon Sanchez en Alessandro De Marchi. Na de sterke eindjump van Tim Wellens in de vierde rit, was het vertrouwen in de kopman groot. Maar er was meer.

  "De ploegmaats deden een topjob in het controleren van de voorsprong. Dat de ploeg de hele rit voorin het peloton reed, was op dit technisch parcours ook de meest veilige optie", vertelde Wellens na de rit. Maar Wellens kon uiteindelijk niet voor de kers op de taart zorgen.

  "Het was niet mijn bedoeling om al aan te vallen op vijf kilometer van de streep. Eigenlijk wou ik wachten tot de slotklim. Maar toen Zdenek Stybar aanviel, besloot ik mee te gaan. Ik dacht dat de klassementsrenners naar elkaar zouden kijken en dat we vooruit zouden blijven."

  "Ik had hele goede benen, maar toen Simon Yates zijn aanval plaatste, kwam mijn poging snel tot een einde. Nu komen er twee sprintetappes aan. Daarin zal ik werken voor Jens Debusschere." Wellens eindigde uiteindelijk 16e op 33 seconden van winnaar Yates.