• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Groenewegen oppermachtig in eerste rit Ronde van Noorwegen

  Voor Groenewegen is het de 6e zege van het seizoen.

  Dylan Groenewegen heeft de eerste rit in de Ronde van Noorwegen (2.BC) gewonnen. De Nederlander van LottoNL-Jumbo sprintte iedereen uit het wiel in de massasprint en is uiteraard ook de eerste leider.

  De zeer sterke sprint van Groenewegen:

  Meteen prijs voor LottoNL-Jumbo

  Groenewegen is naar Noorwegen afgezakt om er de laatste hand te leggen aan zijn vorm voor de Ronde van Frankrijk. Hij wil er samen met zijn ploegmakkers van LottoNL-Jumbo keihard werken aan zijn sprinttrein.

  De eerste rit leverde meteen de overwinning op voor Groenewegen en co. De nog altijd maar 24-jarige Nederlander reed in de sprint in Horten iedereen glad uit het wiel en snelde overtuigend naar de zege. Ook vorig seizoen was Groenewegen succesvol in Noorwegen. Toen won hij 2 ritten.

  Uitslag rit 1:

  1. Dylan Groenewegen (Ned) - 186km in 4u33'54"
  2. Sondre Enger (Noo) - allen zelfde tijd
  3. Jon Aberasturi Izaga (Spa)
  4. Pieter Vanspeybrouck 
  5. Trond Hakon Trondsen (Noo)
  6. Kevin Deltombe
  7. Jeroen Meijers (Ned)
  8. Alan Banaszek (Pol)
  9. Evaldas Siskevicius (Lit)
  10. Kristoffer Halvorsen (Noo)