• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels krijgen eigen euromunt voor WK

  De Rode Duivels in levenden lijve, maar dus binnenkort ook op een muntstuk.

  De WK-koorts stijgt en naast Panini-stickers kunnen liefhebbers nu ook euromunten van de Rode Duivels verzamelen. Het goudkleurige collector’s item is een geldig betaalmiddel in België. Het heeft een waarde van 2,50 euro en is iets kleiner dan een stuk van 2 euro. In totaal komen er 500.000 Rode Duivels-muntstukken op de markt.

  De nieuwe munt is woensdag in Utrecht geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM). "Het is een officiële betaalmunt. In theorie kan je er dus overal in België mee betalen, maar in praktijk zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren", vertelt Vincent van Hecke, CEO van de KNM. "Hij is vooral ontwikkeld als verzamelstuk voor muntverzamelaars en fans van de Rode Duivels."

  KBVB-voorzitter Gérard Linard ziet het muntstuk van de Rode Duivels als talisman. "Naast het geslaagde design symboliseren de muntstukken ook de aanzienlijke waarde die de bevolking aan onze spelers hecht. Ik hoop ook dat ze ons tijdens het WK geluk brengen. Het spreekt voor zich dat een dosis geluk altijd nodig is tijdens zo'n lang toernooi en we hopen dan ook dat het dubbeltje langs onze kant zal vallen in Rusland."

  Op www.herdenkingsmunten.be kunt u de muntstukken bestellen.

  Tweet van KBVB: