• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar probeert fit te raken voor WK: "Niemand is zo bang als ikzelf"

  Neymar hoopt in topconditie te zijn voor het WK in Rusland.

  Door een blessure heeft Neymar sinds februari niet meer gespeeld voor Paris Saint-Germain. Hoe gaat het ondertussen met de flamboyante Braziliaan? De sterspeler is geselecteerd voor de nationale ploeg op het WK in Rusland. De Braziliaanse bevolking verwacht topprestaties van de Seleçao en dus staat Neymar onder intense druk.

  In een competitiewedstrijd tegen Marseille raakte Neymar geblesseerd aan zijn rechtervoet. Na een operatie in maart hoopt de 26-jarige Braziliaan fit te geraken voor het WK in Rusland. "Ik weet dat de mensen een beetje nerveus zijn, maar ook ik ben zenuwachtig. Ik wil zo graag uit blessure terugkeren en ik doe er alles aan om fit te geraken voor het WK, maar niemand is banger dan ikzelf."

  3 juni fit?

  De duurste speler in de geschiedenis van het voetbal werd maandag opgenomen in de WK-voorselectie van Brazilië. In juli hoopt de Seleçao op een zesde wereldtitel. Neymar hervatte vorige week zondag de trainingen met PSG. Vanaf 3 juni zou hij opnieuw fit zijn. Dan speelt Brazilië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië.

  Neymar wil revanche voor 2014: "Ik hoop dat dit mijn WK wordt"

  Voor Neymar vond het vorige WK plaats in eigen land. In de kwartfinales raakte de balvirtuoos echter geblesseerd tegen Colombia. Hierdoor moest Neymar de halve finale tegen Duitsland aan zich laten voorbijgaan. De Mannschaft vernederde het gastland met 7-1. De Brazilianen zijn nu uit op revanche en eerherstel.

   

  De ambities van Neymar zijn duidelijk, hij is met niets minder tevreden dan de wereldtitel. “Nu heb ik een nieuwe kans om wereldkampioen te worden met mijn land. Al van kleins af aan is dat een droom. Het is mijn belangrijkste doel. Ik hoop dat dit mijn WK wordt.”

   

  Op het WK speelt Brazilië in groep E tegen Zwitserland, Costa Rica en Servië.