• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi: "Neymar bij Real Madrid zou vreselijk zijn"

  Messi en Neymar speelden 4 jaar samen bij Barcelona.

  Lionel Messi ziet zijn vriend en voormalige ploegmaat Neymar junior liever niet voor Real Madrid voetballen. Dat vertelt de superster van Barcelona in een uitgebreid interview met een Argentijns sportkanaal. In het gesprek heeft Messi het ook over Ronaldo en Argentinië.

  "Neymar zou Real nog sterker maken"

  Vorig jaar ruilde Neymar Barcelona voor Paris Saint-Germain. Volgend jaar zou de Braziliaanse dribbelaar bij Real Madrid kunnen belanden. Lionel Messi gruwelt bij die gedachte.

   

  "Na alles wat hij voor Barcelona betekend heeft, zou dat vreselijk zijn", reageert hij op de Argentijnse sportzender TyC Sports. "Hij weet hoe ik erover denk, het zou een klap zijn. Hij zou Real nog sterker maken."

   

  "Ik ben alleszins niet geneigd om Barcelona te verlaten", verzekert Messi. "Ik hoef me elders niet te bewijzen. Beter dan hier zal ik nergens zijn. Barcelona is het beste team ter wereld. Elk jaar spelen we voor de prijzen.

  "Ik strijd niet met Cristiano"

  Op de Argentijnse televisie ging Lionel Messi geen onderwerp uit de weg. Ook Cristiano Ronaldo kwam ter sprake in het interview. Van rivaliteit is geen sprake. "Ik strijd niet met Cristiano", stelt Messi. "Het prikkelt me wel als Real prijzen pakt, dat willen wij ook."

   

  "Om de titel voor de beste speler draait het niet bij mij. Ik voetbal niet om de beste, de tweede of de derde te zijn. Ik daag mezelf gewoon uit om steeds beter te doen. En hoe meer prijzen we winnen op het einde van het seizoen, hoe beter."

  "Nederlaag in Spanje gaf vertekend beeld"

  Volgende maand treedt Lionel Messi met Argentinië aan op de Wereldbeker in Rusland. Twee maanden geleden moest hij lijdzaam toezien hoe zijn team met 6-1 vernederd werd door Spanje.

   

  "Een vertekend beeld", antwoordt Messi, "want in de eerste helft waren we veel beter. We hadden meer balbezit. Tegen Spanje is dat niet vanzelfsprekend."

  VIDEO: Het volledige interview met Lionel Messi

  Lionel Messi ontvangt de Argentijnse televisie in zijn schatkamer. In zijn villa in Barcelona heeft hij tientallen shirts hangen van ploegmaats en tegenstanders.