• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaans dopingagentschap volgt verhaal over besmet voedingssupplement Cagliari-spits

  Pedro (vooraan) in duel met Manolas.

  Joao Pedro, een Braziliaanse aanvaller van Cagliari, is woensdag door het Italiaans antidopingagentschap (NADO) voor zes maanden geschorst na twee positieve dopingstests. Het NADO geloofde zijn verhaal over een vervuild voedingssupplement.

  In eerste instantie werd een straf van vier jaar gevorderd tegen de 26-jarige spits. Joao Pedro testte in februari in de wedstrijden van Cagliari bij Sassuolo en Chievo Verona telkens positief op hydrochloorthiazide, een middel dat dopinggebruik kan maskeren.

  Joao Pedro hield echter hardnekkig vol dat hij het product ongewild had binnengekregen via vervuilde voedingssupplementen en werd daarin gevolgd door het NADO. Hij kreeg een schorsing van zes maanden. Op 16 september mag hij al opnieuw op het veld staan.

  "Deze beslissing is fantastisch nieuws voor mij, gezien de vier jaar schorsing die mij boven het hoofd hing", reageerde de Braziliaan. "Het is een overwinning voor mij dat men mijn verdediging geloofde. Er was geen kwaad opzet in het spel."

  Joao Pedro is de tweede speler dit seizoen in de Serie A die geschorst wordt na een positieve dopingtest. Eerder werd Benevento-kapitein Fabio Lucioni in januari voor een jaar geschorst na gebruik van het steroïde clostebol. De clubdokter van Benevento, Walter Giorgione, werd voor vier jaar geschorst, omdat hij Lucioni het product toediende.