GrenzEcho: "1 Eupen-speler vervolgd voor gokken op eigen wedstrijd"

Midden maart begon het parket een onderzoek na felle geruchten.

Twee maanden geleden raakte bekend dat de Kansspelcommissie en het parket van Eupen een onderzoek startten naar het vermeende gokgedrag van enkele Eupen-spelers. Eén wordt alvast vervolgd omdat hij op een eigen match inzette, schrijft het Duitstalige dagblad GrenzEcho vandaag. Zijn naam is niet bekend.

GrenzEcho sprak met Andrea Tilgenkamp, de procureur des konings van het parket van Eupen. "Ons onderzoek is afgelopen. Daaruit is gebleken dat er elementen tegen één speler bestaan die op een wedstrijd van Eupen heeft gewed."

 

Profs mogen geen geld inzetten op matchen van de eigen reeks, laat staan eigen matchen, of op andere ploegen van de club waarvoor ze spelen.

 

De strafrechtelijke gevolgen voor de betrokken speler liggen nog open. Dat kan gaan van een lichte boete tot zelfs een celstraf.

Onderzoek in maart na geruchten over gokken op eigen nederlagen

Half maart ging de bal aan het rollen. Nadat Eupen het behoud had kunnen verzekeren op een felbesproken slotspeeldag van de reguliere competitie, klonken er luide geruchten dat er verschillende Eupen-spelers op nederlagen van hun eigen team hadden gegokt.

 

Daarop besliste het parket om een onderzoek op te starten.

Het bondsparket van de KBVB is ook op de hoogte, maar laat het parket in Eupen eerst zijn werk doen alvorens zelf eventueel te handelen.