• home
 • video
 • pas verschenen

  De Brugse binnenstad kleurt blauw en zwart op pinkstermaandag

  Club Brugge pakte vorige week zijn 15e landstitel op Sclessin.

  Club Brugge zal zijn 15e landstitel uitgebreid vieren op maandag 21 mei. De spelers, staf en het bestuur van de club worden ontvangen op de markt van Brugge waar ze door de Stad Brugge in de bloemetjes zullen worden gezet.

  "Vragen aan de supporters om met de fiets te komen"

  Brugge zal komende maandag zijn kampioenen huldigen met een groot feest op de Markt van de provinciehoofdstad. Vanaf 15 uur starten de feestelijkheden met optredens en een groot scherm.

   

  Tegelijkertijd vertrekken twee open bussen aan het Jan Breydelstadion onder politiebegeleiding naar de binnenstad. De Brugse kampioenen worden rond kwart voor vier verwacht op 't Zand. Een kwartier later moet de karavaan aankomen op de Markt, waar de 15e titel uitgebreid zal gevierd worden.

   

  De Stad Brugge verwacht heel veel supporters. "Er worden extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Grote delen van de stad zullen verkeersvrij gemaakt worden", klinkt het. 

   

  "De stad Brugge voorziet bijkomende mobiele fietsstallingen onder de bomen op de Burg en op 't Zand. Wij vragen de supporters om zoveel mogelijk met de fiets te komen en hun fiets daar te stallen", lezen we nog.

   

  De spelers van Club Brugge genieten ondertussen nog van wat rust. Morgenmiddag worden ze een eerste keer na de titel verwacht op het trainingsveld. Om 15.00u staat een open training op het programma.

  Tweet: