• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Persie (34) gaat nog een jaartje door: "Plezier gaf doorslag"

  Van Persie blijft nog een seizoen.

  Robin van Persie heeft zijn voetbalpensioen met een jaartje uitgesteld. De aanvaller van Feyenoord, die in augustus 35 wordt, heeft besloten nog een seizoen door te gaan. "Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe", zegt de spits.

  "De kern is plezier"

  Vorige maand hielp Robin van Persie zijn team met een doelpunt aan de bekerwinst in De Kuip tegen AZ (3-0). Feyenoord wilde zijn verloren zoon graag nog een jaartje houden en bood hem een nieuw contract aan. Van Persie twijfelde, maar na een paar weken bedenktijd ging de 102-voudige international van Oranje alsnog akkoord.

   

  Van Persie houdt nog te veel van het spelletje om nu al te stoppen. "De kern is plezier. Lekker op het veld bezig zijn. Samen beter worden. Uiteindelijk heeft dat plezier de doorslag gegeven. Op de dagen dat ik aan stoppen dacht, voelde dat op een bepaalde manier heel eng. Blijkbaar was ik er gewoon nog niet aan toe", liet de topscorer van Oranje met 50 doelpunten op AD.nl weten.

  Mooie carrière

  Van Persie debuteerde in februari 2002 voor Feyenoord in de Nederlandse Eredivisie. In 2004 trok hij naar Arsenal. Nadien kwam de spits ook nog uit voor Manchester United (2012-2015) en Fenerbahçe (2015-begin 2018). In januari keerde hij terug naar Feyenoord.

   

  De Nederlandse aanvaller heeft een rijkgevulde carrière. Op zijn erelijst prijkt onder meer een UEFA Cup (Feyenoord in 2002), een titel in de Premier League (Manchester United in 2013), een FA Cup (Arsenal in 2005) en een KNVB-beker (Feyenoord in 2018). Met het Nederlandse elftal werd hij tweede (in 2010) en derde (in 2014) op het WK.