• home
 • video
 • pas verschenen

  Thelin mag met Zweden naar het WK, IJsland rekent op Skulason

  Ook op het WK speelt Thelin in het geel.

  Belgen zullen op het komende WK niet enkel kunnen supporteren voor de Rode Duivels, maar ook voor enkele gezichten uit de Jupiler Pro League. Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren) mag mee met de Zweedse selectie. Lokeren-speler Ari Skulason maakt het historische eerste WK van IJsland mee.

  Geen Ibrahimovic, wel Thelin bij Zweden

  Zweden is er na twee gemiste WK's opnieuw bij in Rusland. De ploeg neemt sterspeler Zlatan Ibrahimovic definitief niet mee. Voorin rekent de bondscoach wel op Emil Forsberg (RB Leipzig), John Guidetti (Alaves), Ola Toivonen (Toulouse), Marcus Berg (Al Ain) en Isaac Thelin. De spits was dit seizoen goed voor 19 treffers in de Jupiler Pro League, maar heeft dus nog veel concurrentie voor een plaats in het elftal.

  De 23 namen bij Zweden

  Doelmannen: Robin Olsen (FC Kopenhagen), Kristoffer Nordfeldt (Swansea), Karl-Johan Johnsson (Guingamp)
  Verdedigers: Andreas Granqvist (Krasnodar), Victor Lindelöf, (Manchester United), Mikael Lustig (Celtic), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Pontus Jansson (Leeds), Emil Krafth (Bologna), Filip Helander (Bologna), Martin Olsson (Swansea)
  Middenvelders: Sebastian Larsson (Hull), Gustav Svensson (Seattle Sounders FC), Albin Ekdal (Hambourg), Emil Forsberg (RB Leipzig), Viktor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Marcus Rohdén (FC Crotone), Oscar Hiljemark (Genoa)
  Aanvallers: Marcus Berg (Al Ain), John Guidetti (Alaves), Isaac Kiese-Thelin (Waasland-Beveren), Ola Toivonen (Toulouse)

  Skulason mag mee voor WK-sprookje proberen te zorgen

  Ook Heimir Hallgrimsson, de bondscoach van IJsland, heeft zijn 23-koppige selectie al bekendgemaakt. Het wordt voor IJsland de eerste WK-deelname ooit. Na de knappe kwartfinale op het EK in Frankrijk twee zomers geleden, droomt het land stiekem van een nieuwe stunt.

   

  Sterspeler van het team is nog steeds spelverdeler Gylfi Sigurdsson (Everton). Ook Lokeren-speler Ari Skulason stapt mee op het vliegtuig. Olafur Skulason (ex-Zulte Waregem), Birkir Bjarnason (ex-Standard), Sverrir Ingason en Alfred Finnbogason (beiden ex-Lokeren) hebben ook een verleden in België.
   

  De 23 namen bij IJsland

  Doelmannen: Hannes Halldorsson (Randers), Rúnar Runarsson (Nordsjaelland), Frederik Schram (Roskilde)
  Verdedigers: Kari Arnason (Aberdeen), Ari Skulason (Lokeren), Birkir Saevarsson (Valur Reykjavik/), Sverrir Ingason (Rostov), Hordur Magnusson (Bristol City), Holmar Eyjolfsson (Levski Sofia), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Samuel Fridjonsson (Valerengen)
  Middenvelders: Arnor Traustason (Malmö), Aron Gunnarsson (Cardiff City), Gylfi Sigurdsson (Everton), Emil Hallfredsson (Udinese), Birkir Bjarnason (Aston Villa), Johann Gudmundsson (Burnley), Olafur Skulason (Karabükspor), Rurik Gíslason (Sandhausen)
  Aanvallers: Alfred Finnbogason (Augsburg), Jun Bödvarsson (Reading), Björn Sigurdarson (Rostov), Albert Gudmundsson (PSV Eindhoven)