• home
 • video
 • pas verschenen

  Sioen stoort zich aan plastic in Ghelamco Arena

  De verjaardagsactie van sponsor vdk bank viel niet in goede aarde bij Sioen.

  Singer-songwriter Frederik Sioen is een supporter van AA Gent. Zondag had hij reden tot juichen na de overwinning tegen Anderlecht, maar er is een keerzijde aan de medaille. Sioen heeft namelijk kritiek op de manier waarop de club omgaat met plastic in het stadion.

  Naar aanleiding van de 30-jarige samenwerking met hoofdsponsor vdk bank lagen er veel plastic gadgets op de tribunes van de Ghelamco Arena. Sioen had daar problemen mee, omdat hij voorstander is van de duurzaamheidsactie Mei Plasticvrij. Een hele maand proberen mensen plastic - een grote milieuvervuiler - in hun dagelijks leven te mijden.

  Een reactie van vdk bank bleef niet lang uit. Ze antwoordden op de tweet van Sioen. Volgens de sponsor van AA Gent zijn de plastic draagtassen binnen 24 à 36 maanden biologisch afbreekbaar.