• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo in Portugese WK-voorselectie, beste EK-jongere dan weer niet

  Sanches en Ronaldo twee jaar geleden.

  Fernando Santos heeft de Portugese voorselectie voor het WK in Rusland bekendgemaakt. Opvallende afwezige is Swansea-middenvelder Renato Sanches, die op het EK 2016 in Frankrijk nog verkozen werd tot beste jonge speler van het toernooi. Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo is er (uiteraard) wel bij.

  Geen Golden Boy

  De 20-jarige Sanches was twee jaar geleden op het EK één van de verrassingen bij Portugal, dat de Europese titel veroverde door gastland Frankrijk in de finale te verslaan. Sanches werd verkozen tot Golden Boy, het Europese talent van het jaar.

   

  Na het EK maakte Sanches voor 35 miljoen euro de overstap van Benfica naar Bayern München, maar bij de "Rekordmeister" kon het talent de verwachtingen niet waarmaken. Hij is daarom verhuurd aan Swansea City, maar door een aantal blessures kwam de middenvelder slechts 12 keer in actie in de Premier League. Sanches is dus de opvallendste afwezige bij Portugal.

  Twee Belgische Portugezen

  Kapitein Cristiano Ronaldo is logischerwijs de grootste naam op de 35-koppige lijst. Ook andere bekende namen zoals Manchester City-flankaanvaller Bernardo Silva en oudgedienden Nani (Lazio) en Ricardo Quaresma (Besiktas) maken deel uit van de voorselectie.

   

  Andere spelers die Belgen wel nog zullen kennen, zijn Marseille-verdediger Rolando en Sporting Lissabon-middenvelder William Carvalho. Rolando speelde in het seizoen 2014-2015 bij Anderlecht en werkt woensdag de finale van de Europa League af tegen Atletico Madrid. William Carvalho kwam van januari 2012 tot juli 2013 uit voor Cercle Brugge. Hij kwam 52 keer in actie voor Cercle en scoorde daarin 3 keer.

   

  Donderdag maakt Fernando Santos zijn definitieve selectie bekend. Vooraleer de Portugezen naar Rusland trekken, oefenen ze onder meer tegen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion. Op het WK neemt Portugal het in groep B op 15 juni op tegen Spanje. Op 20 juni treft het Marokko en op 25 juni Iran.

  De Portugese voorselectie van 35:

  • Doel: Anthony Lopes (Lyon), Beto (Goztepe), Rui Patrício (Sporting)
  • Verdediging: Antunes (Getafe), Bruno Alves (Rangers), Cédric Soares (Southampton), João Cancelo (Inter), José Fonte (Dalian Yifang), Luís Neto (Fenerbahçe), Mário Rui (Napoli), Nélson Semedo (Barcelona), Pepe (Besiktas), Raphael Guerreiro (Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Rolando (Marseille), Rúben Dias (Benfica)
  • Middenveld: Adrien Silva (Leicester), André Gomes (Barcelona), Bruno Fernandes (Sporting), João Mário (West Ham), João Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv), Rúben Neves (Wolverhampton), Sérgio Oliveira (Porto), William Carvalho (Sporting)
  • Aanval: André Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Lokomotiv), Gelson Martins (Sporting), Gonçalo Guedes (Valencia), Nani (Lazio), Paulinho (Braga), Ricardo Quaresma (Besiktas), Ronny Lopes (Monaco)