• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitchelton-Scott likt wondes: "Het is nu wel duidelijk wie onze kopman is"

  Chaves verloor vandaag 25 minuten op zijn ploegmaat Yates.

  Esteban Chaves zakte in rit 10 van de Giro door het ijs. Hij verloor 25 minuten op zijn ploegmaat en roze trui Simon Yates en is uitgeteld in het algemene klassement. Een rampdag voor Mitchelton-Scott of net niet? "Nu hebben we nog maar één leider, zoals alle andere teams."

  White: "Nu hebben we net als alle ploegen nog één leider"

  Esteban Chaves, voor de rit nog tweede in de stand, moest in de langste rit verrassend al in de eerste kilometers lossen. "Ik denk dat het aan zijn allergieën ligt", vertelt ploegleider Matthew White. "Er zitten veel pollen in de lucht. Ik heb hem snel even gesproken tijdens beklimming van tweede categorie. Hij is niet ziek, niet geblesseerd en hij is ook niet gevallen. Ik denk dus dat hij ademhalingsproblemen had.”

   

  "Fysiek is er eigenlijk niets mis met hem. Hij had gewoon een slecht moment. De andere klassementsteams hebben daarvan geprofiteerd en hebben ervoor gezorgd dat hij geen schijn van kans meer had om nog terug te keren.”

   

  Verandert dit de tactiek van de ploeg? "Eigenlijk niet. Voor Chaves en zijn dromen was het een slechte dag, maar voor het team betekent dit gewoon dat we weer in dezelfde situatie zitten als alle andere teams. We hebben nu nog maar een leider. Er is duidelijkheid, onze kopman is Yates."

   

  "Yates is in uitstekende vorm. Chaves had een zwak moment maar we kunnen hem in de volgende vijf bergetappes zeker nog gebruiken. Hij is loyaal en kan het ook heel goed vinden met Yates."

  Yates: "Een slechte dag? Hangt ervan af hoe je het bekijkt"

  Simon Yates beleefde in zijn roze trui wel een zorgeloze dag. "Een slechte dag voor onze ploeg? Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Voor Chaves was het natuurlijk heel teleurstellend. Ik vind het erg want ik weet hoe hard hij hiervoor gewerkt heeft."

   

  "Maar ik heb wel drie seconden kunnen sprokkelen in de tussensprints en ik zal hier toch elke seconde kunnen gebruiken. Persoonlijk vond ik het dus een goeie dag."

   

  Is het een voordeel dat Chaves nu heel duidelijk de rol van helper op zich zal moeten nemen? "Neen. Het was goed dat hij tweede stond. Zo kon de ploeg verschillende tactieken hanteren, zeker diep in de finales."