• home
 • video
 • pas verschenen

  Mexico met 39-jarige Marquez (en Standard-keeper Ochoa) naar WK (?)

  De Mexicanen Marquez en Ochoa.

  De kans is groot dat Rafael Marquez (ex-Barcelona) nog een WK'tje aan zijn palmares breit. Hij behoort tot de Mexicaanse voorselectie van 28 die bondscoach Osorio vrijgegeven heeft.

  Ochoa opgenomen

  Voor Marquez, die zich vorig jaar danig in de nesten werkte in een grote drugszaak, zou het in Rusland zijn 5e WK worden.

   

  De voormalige Barcelona-speler, die op de Wereldbeker op het Mexicaanse middenveld uitgespeeld zou worden, maakte in 1997 zijn debuut als international en maakte achtereenvolgens de WK's van 2002, 2006, 2010 en 2014 mee.

   

  In de Mexicaanse voorselectie zijn 3 spelers opgenomen die in de Amerikaanse competitie spelen. 12 verdienen een goed belegde boterham in Europa. Daarbij Guillermo Ochoa, de doelman van Standard.

  Mexico neemt het in Rusland op tegen Duitsland, Zweden en Zuid-Korea. 

  De Mexicaanse WK-voorselectie van 28:

  • Doel: Guillermo Ochoa (Standard), Alfredo Talavera (Toluca, Mex) Jesús Corona (Cruz Azul, Mex)
  • Verdedigers: Carlos Salcedo (Frankfurt, Dui), Néstor Araujo (Santos, Mex), Diego Reyes (Porto, Por), Héctor Moreno (Sociedad, Spa), Hugo Ayala (Tigres, Mex), Oswaldo Alanís (Getafe, Spa), Edson Álvarez (América, Mex), Miguel Layun (Sevilla, Spa), Jesús Gallardo (Pumas, Mex)
  • Middenveld: Jesús Molina (Monterrey, Mex), Rafael Márquez (Atlas, Mex), Héctor Herrera (Porto, Por), Jonathan dos Santos (Los Angeles Galaxy, VS), Andrés Guardado (Betis, Spa), Erick Gutiérrez (Pachuca, Mex), Marco Fabián (Frankfurt, Dui), Giovani dos Santos (Los Angeles Galaxy, VS)
  • Aanval: Javier Hernández (West Ham, Eng), Raúl Jiménez (Benfica, Por), Oribe Peralta (América, Mex), Jesús Manuel Corona (Porto, Por), Carlos Vela (Los Ángeles Galaxy, VS), Javier Aquino (Tigres, Mex), Hirving Lozano (PSV, Ned), Jurgen Damm (Tigres, Mex)

  Costa Rica met voormalige "Belgen"

  Bij Costa Rica zijn de 23 WK-deelnemers nu al bekend. Bondscoach Oscar Ramirez heeft er geen gras over laten groeien en heeft zijn WK-ploeg van 2014 als geraamte gekozen.

  Daarbij bekende namen als Keylor Navas, de keeper van Real Madrid, Oscar Duarte, voormalig verdediger van Club Brugge en nu aan de slag bij Espanyol Barcelona, en ex-Gentenaars Randall Azofeifa en Bryan Ruiz. Ruiz is na omzwervingen bij Twente, Fulham en PSV, intussen 32. Hij speelt al enkele jaren in Portugal voor Sporting.

  Costa Rica neemt het in de groepsfase van het WK op tegen Brazilië, Servië en Zwitserland.

  De WK-selectie van Costa Rica:

  • Doel: Keylor Navas (Real Madrid, Spa), Patrick Pemberton (Alajuelense, CRi), Leonel Moreira (Herediano, CRi)
  • Verdediging: Cristian Gamboa (Celtic, Sch), Ian Smith (Norrkoping, Noo), Rónald Matarrita (New York City, VS), Bryan Oviedo (Sunderland, Eng), Oscar Duarte (Espanyol, Spa), Giancarlo González (Bologne, Ita), Francisco Calvo, (Minnesota United, VS), Kendall Waston (Vancouver Whitecaps, VS), Johnny Acosta (Rionegro Águilas, Col) 
  • Middenveld: David Guzmán (Portland Timbers, VS), Yeltsin Tejeda (Lausanne, Zwi), Celso Borges (Deportivo, Spa), Randall Azofeifa (Herediano, CRi), Rodney Wallace (New York City, VS), Cristian Bolaños (Saprissa, CRi), Bryan Ruiz (Sporting Portugal, Por)
  • Aanval: Daniel Colindres (Saprissa, CRi), Joel Campbell, (Betis, Spa), Johan Venegas, (Saprissa, CRi), Marco Ureña (Los Angeles Galaxy, VS)

  Bert van Marwijk heeft er nog 26 over

  Bert van Marwijk onthulde vorige week een Australische voorselectie van 32. Daar heeft de Nederlander nu 6 namen van afgepitst.

   

  Danny Vukovic hoeft zich alvast geen zorgen te maken. De doelman van Genk is - als er geen grote ongelukken gebeuren - verzekerd van een zitje in het vliegtuig richting Rusland. 

  De Australische WK-voorselectie van 26:

  • Doel: Mathew Ryan (Brighton, Eng), Danny Vukovic (RC Genk), Brad Jones (Feyenoord, Ned)
  • Verdediging: Aziz Behich (Bursaspor, Tur), Josh Brillante (Sydney FC, Aus), Milos Degenek (Yokohama, Jap), Fran Karacic (Lokomotiva, Kro), Matt Jurman (Suwon, ZKo), James Meredith (Milwall, Eng), Mark Milligan (Al Ahli, SAr), Josh Risdon (Sydney Wanderers, Aus), Trent Sainsbury (Grasshopper, Zwi)
  • Middenveld: Jackson Irvine (Hull, Eng), Mile Jedinak (Aston Villa, Eng), Massimo Luongo (QPR, Eng), Aaron Mooy (Huddersfield, Eng), Dimitri Petratos (Newcastle, Aus), Tom Rogic (Celtic, Sch), James Troisi (Melbourne Victory, Aus)
  • Aanval: Daniel Arzani (Melbourne City, Aus), Tim Cahill (Milwall, Eng), Tomi Juric (Lüzern, Zwi), Robbie Kruse (Bochum, Dui), Mat Leckie (Hertha, Dui), Andrew Nabbout (Urawa, Jap), Nikita Rukavytsya (Maccabi Haifa, Isr)

  3 Belgen bij Nigeria

  Nigeria is in zijn 5e WK-deelname ingedeeld in een van de zwaarste poules. Met Argentinië, IJsland en Kroatië zijn de tegenstanders niet van de poes.

   

  De Duitse bondscoach Gernot Rohr heeft een voorlopige namenlijst van 30 man vrijgegeven. Daarin vinden we 3 spelers die in de Belgische competitie actief zijn: Uche Agbo van Standard, Moses Simon van AA Gent en Elderson Echiejile, door Monaco uitgeleend aan Cercle Brugge.

  De Nigeriaanse WK-voorselectie van 30:

  • Doel: Ikechukwu Ezenwa (Enyimba FC), Francis Uzoho (Deportivo La Coruna, Spa), Daniel Akpeyi (Chippa United, ZAf), Dele Ajiboye (Plateau United)
  • Verdediging: Abdullahi Shehu (Bursaspor FC, Tur), Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag, Ned), Olaoluwa Aina (Hull City, Eng), Elderson Echiejile (Monaco/Cercle Brugge), Brian Idowu (Amkar Perm, Rus), Chidozie Awaziem (Nantes, Fra), William Ekong (Bursaspor, Tur), Leon Balogun (Mainz, Dui), Kenneth Omeruo (Kasimpasa, Tur), Stephen Eze (Lokomotiv Plovdiv, Bul)
  • Middenveld: John Obi Mikel (Tianjin Teda, Chi), Ogenyi Onazi (Trabzonspor, Tur), Wilfred Ndidi (Leicester, Eng), Oghenekaro Etebo (Las Palmas, Spa), John Ogu (Hapoel Be'er Sheva, Isr), Uche Agbo (Standard), Joel Obi (Torino, Ita), Mikel Agu (Bursaspor, Tur)
  • Aanval: Ahmed Musa (CSKA Moscow, Rus), Kelechi Iheanacho (Leicester, Eng), Moses Simon (AA Gent), Victor Moses (Chelsea, Eng), Odion Ighalo (Changchun Yatai, Chi), Alex Iwobi (Arsenal, Eng), Nwankwo Simeon (Crotone, Ita), Junior Lokosa (Kano Pillars)

  Colombia met Bacca en Izquierdo

  De Colombiaanse bondscoach José Pekerman heeft een voorselectie met 35 spelers bekendgemaakt voor het WK. De bekendste namen zijn die van James Rodriguez (Bayern München), topschutter van het WK 2014, en Radamel Falcao (Monaco). Ook Carlos Bacca (Villarreal) en José Izquierdo (Brighton), allebei ex-Club Brugge, maken kans.

  De Colombiaanse voorselectie van 35:

  • Doel: David Ospina (Arsenal), Camilo Vargas (Cali), José Fernando Cuadrado (Caldas), Ivan Arboleda (Banfield)
  • Verdediging: Santiago Arias (PSV), Farid Diaz (Olimpia), Bernardo Espinosa (Girona), Frank Fabra (Boca Juniors), Stefan Medina (Monterrey), Yerry Mina (Barcelona), Johan Mojica (Girona), Oscar Murillo (Pachuco), Davinson Sanchez (Tottenham), William Tesillo (León), Cristian Zapata (Milan)
  • Middenveld: Abel Aguilar (Cali), Wilmar Barrios (Boca Juniors), Edwin Cardona (Boca Juniors), Sebastian Perez (Boca Juniors), Yimmi Chara (Junior), Juan Guillermo Cuadrado (Juventus), Gustavo Cuellar (Flamenco), Jefferson Lerma (Levante), Giovanni Moreno (Shanghai Shenhua), Juan Fernando Quintero (River Plate), James Rodriguez (Bayern München), Carlos Sanchez (Espanyol), Mateus Uribe (America)
  • Aanval: Carlos Bacca (Villarreal), Miguel Borja (Palmeiras), José Izquierdo (Brighton), Radamel Falcao (Monaco), Teofilo Gutierrez (Junior), Luis Fernando Muriel (Sevilla), Duvan Zapata (Sampdoria)