• home
 • video
 • pas verschenen

  Meert en Van Branteghem willen Boudewijnstadion vernieuwen: "En dan EK binnenhalen"

  Wilfried Meert en Cédric Van Branteghem zijn de trekkers van de Memorial.

  Nu het Eurostadion er zo goed als zeker niet komt, kunnen de organisatoren van de Memorial Van Damme opgelucht ademhalen. Voormalig meetingdirecteur Wilfried Meert en huidige baas Cédric Van Branteghem laten hun licht schijnen over de toekomst van het Koning Boudewijnstadion.

  Meert: "Overname Anderlecht door Coucke is positief voor ons"

  Wilfried Meert was 40 jaar lang de organisator van de Memorial Van Damme en is nog steeds betrokken bij de atletiekmeeting. "Er zal voor 2020 waarschijnlijk niets veranderen in het dossier, omdat het over een paar maanden al gemeenteraadsverkiezingen zijn."

  Bovendien is Meert positief ingesteld, omdat Marc Coucke uiteindelijk Anderlecht heeft overgenomen. "Coucke wil niet dat zijn club naar het Heizelplateau verhuist. Hij wil zijn eigen stadion en wil het in Neerpede bouwen, waar hij alle nodige gronden al bezit."

   

  Toch ziet Meert ook dat er enkele veranderingen nodig zijn. "Het is logisch dat het Koning Boudewijnstadion gerenoveerd moet worden, maar we moeten het niet afbreken. Het is ook niet normaal dat de stad Brussel alle kosten moet betalen. Het is een nationaal stadion, dus iedereen zou moeten bijdragen."

   

  "De KBVB heeft nooit om de afbraak van de atletiekpiste gevraagd. De Rode Duivels spelen vier matchen per jaar in het stadion, het zijn dus niet die paar wedstrijden die iets aan het dossier zouden moeten veranderen."

  Van Branteghem: "België is ideale land om EK te organiseren"

  Ook Cédric Van Branteghem denkt dat renovatie de beste optie is. "Er ligt een stadion met een snelle atletiekpiste rond. Ons preferentieel standpunt is om het Koning Boudewijnstadion te renoveren, moderner en comfortabeler te maken. Dan zou België opnieuw kunnen mikken op de organisatie van internationale kampioenschappen."

   

  Het is van het EK atletiek in 1950 geleden dat België nog eens een internationaal toernooi heeft georganiseerd. "Ik denk dat België - zeker met de goeie atleten die we hebben - het perfecte land is als centrum van Europa om nog eens een EK te organiseren. Dan zou een gerenoveerd Koning Boudewijnstadion goed van pas komen."