• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Verwacht niet meteen wonderen van Mancini bij Italië"

  Roberto Mancini volgt Giampiero Ventura op bij Italië.

  Roberto Mancini is aangesteld om de Italiaanse nationale ploeg uit het dal te halen. Maar is hij wel de geknipte man? Filip Joos geeft duiding bij de nieuwe baas bij La Squadra Azzurra. "Ik denk dat ze op Conte hadden gehoopt, maar ze konden niet blijven wachten."

  "Mancini is zeker geen verkeerde keuze", vindt Filip Joos. "Hij heeft veel ervaring en zal er op zijn manier ook wel zin in hebben. Maar hij is geen tovenaar met matige spelers. Hij moet werken met het materiaal dat er is."

  "Antonio Conte kon wel op korte termijn resultaat boeken met mindere spelers. Ik denk dat ze ook op hem hadden gehoopt bij Italië. Maar ze konden niet blijven wachten."

   

  Een andere kandidaat was Carlo Ancelotti, maar die haakte zelf af. "Ancelotti is meer een vaderfiguur, iets wat Mancini ook niet is."

   

  "Je mag er dus niet vanuit gaan dat Mancini in een vingerknip Italië weer op het niveau zal brengen dat iedereen verwacht. We mogen geen wonderen van hem verwachten. Een halve finale op het volgende EK bijvoorbeeld, dat betwijfel ik."

  "Als je in de penarie zit, kun je niet om Balotelli heen"

  Het is voor iedereen duidelijk wat er mangelt: Italië heeft momenteel niet de spelers om te wedijveren met de wereldtop. "Italië mist vooral spelers die goals kunnen maken."

  "Ik begrijp dan ook dat Mancini Mario Balotelli weer wil oproepen. De oude garde (Buffon, Bonucci, Pirlo,...) had - terecht - een probleem met zijn houding op het WK. Maar die periode in Nice heeft hem deugd gedaan."

   

  "Balotelli steekt geen vuurpijlen meer af en bezoekt geen vrouwengevangenissen meer. En hij is toch de speler die Italië naar de EK-finale schoot in 2012. Als je in de penarie zit, kun je hem niet links laten liggen."

   

  "In de pers willen ze hun vingers niet verbranden aan de nationale ploeg. Iedereen ziet wat er foutloopt, maar niemand legt de vinger op de wonde: een betere jeugdwerking, een betere infrastructuur, minder matige buitenlanders,... Al zijn dat geen zaken die je op korte termijn kunt verhelpen."