• home
 • video
 • pas verschenen

  Jelle Vossen: "Ik heb veel opgekropt dit seizoen"

  Jelle Vossen zat gisteren naast Marc Degryse in Extra Time.

  0 / 0

  Jelle Vossen zat gisteren naast Marc Degryse in Extra Time.

  Jelle Vossen was dit seizoen niet de eerste keuze bij Club Brugge. "Ik heb niet mijn beste jaar achter de rug, maar veel minuten heb ik ook niet gekregen", vertelt de spits in Extra Time. "Of ik thuis dan lastig word? Dat denk ik wel."

  "Ergeren op de bank"

  Vorige week maakte Jelle Vossen pas zijn eerste velddoelpunt in de competitie (tegen Charleroi). "Dat duurde ook heel lang", reageert de 29-jarige spits in Extra Time. "Op den duur begin je aan alles te twijfelen. Ook aan jezelf en dat is het ergste wat er kan gebeuren als voetballen."

  "Ik leef van doelpunten, dat geef ik toe. En eerlijk gezegd heb ik weinig minuten gekregen om dat te tonen. Of ik thuis dan lastig word? Dat denk ik wel", geeft Vossen toe.

   

  "Ik heb ook niet mijn beste seizoen achter de rug. De kansen die ik kreeg heb ik niet altijd met beide handen gegrepen. Dan zit je je te ergeren op de bank. Dat duurde langer dan ik wou."

   

  "Ik heb zitten mokken en veel opgekropt dit seizoen. Maar de ploeg draaide goed, veel kon ik niet zeggen."

   

  Dat deed Vossen ook niet. "Ik heb daar niet over gepraat met de coach, daar heb ik geen behoefte aan. Misschien ben ik te braaf en zou ik sneller naar de trainer moeten toestappen. Ik zou op mijn strepen moeten staan, maar zo zit ik niet in mekaar."

  "Voel me goed in Brugge"

  Jelle Vossen scoorde in play-offs tegen Charleroi én tegen Standard. Zijn laatste doelpunt leverde Club Brugge ook de titel op.

   

  "Die matchen hebben heel veel goedgemaakt", vertelt Vossen. "De laatste weken voelde ik me heel goed in mijn vel. Dat zag je ook in Charleroi. Daar speelde ik zonder stress."

   

  Aan een verhuis denkt de aanvaller niet. "Er is veel concurrentie in Brugge, maar die moet er ook zijn. De stap naar het buitenland zal ik niet snel meer zetten. Ik voel me heel goed in Brugge."

   

  "Sportief verliep het voor het eerst in mijn carrière een seizoen minder. Dat zal elke speler wel een keer overkomen", besluit Vossen.

  Vossen krijgt punten van penaltyprofessor Mulder

  Jelle Vossen deed het dit seizoen prima vanaf de penaltystip. 5 keer ging hij achter de bal staan, 5 keer trapte hij hem ook binnen.

   

  "Je hebt veel talent", lacht penaltyprofessor Jan Mulder, die Vossen 7 of 8 op 10 geeft voor zijn pingels. "Je weet in welke hoek je gaat schieten en daar ga je ook voor. Nu moet je nog iets strakker aanlopen en ik geef je een 9 op 10."

   

  "Ik kijk zo lang mogelijk naar de keeper. Ik schiet niet hard, maar dat hoeft ook niet", reageert Vossen.

  Korte vragen voor Vossen: "Een kater? Ja"

  Jelle Vossen lag pas om half 6 in zijn bed na het titelfeest met Club Brugge. De spits geeft toe dat hij gisteravond met een kater in de Extra Time-studio zat.