• home
 • video
 • pas verschenen

  Ironie: waterpolo-voorzitter volgt Louwagie op als voorzitter zwembond

  Michel Louwagie was 20 jaar voorzitter van de zwembond.

  Daniel Motton is de nieuwe voorzitter van de Belgische zwembond. Hij kreeg bij de verkiezing de voorkeur op o.a. Brigitte Becue en Sidney Appelboom. Opvallend is dat Motton als voorzitter van de Antwerpse waterpolo de voorbije maanden in aanvaring kwam met afscheidnemend voorzitter Michel Louwagie. Motton krijgt een mandaat voor 3 jaar.

  Er waren 6 kandidaten die de functie van Michel Louwagie ambieerden. De voormalige olympiërs Brigitte Becue en Sidney Appelboom waren er daar 2 van, maar zij maakten blijkbaar niet genoeg indruk bij de voorstelling van hun project. 

   

  Het was uiteindelijk Daniel Motton die door de Raad van Bestuur unaniem werd verkozen tot nieuwe voorzitter. Motton verdiende zijn sporen in de waterpolofederatie, die de afgelopen jaren diametraal tegenover de huidige leiding stond.

   

  Motton was een van de mensen die in Sportweekend de werking bij de zwembond aan de kaak stellen, een reportage die uiteindelijk de kop kostte van de voltallige waterpolotop.

   

  Maar de waterpoloërs trekken uiteindelijk aan het langste eind, want met Motton zetten ze hun mannetje op de troon, of toch minstens voor de komende 3 jaar.

  Motton: "Wil een waardige opvolger van Louwagie zijn"

  Motton benadrukte na zijn verkiezing dat hij vooral wil inzetten op meer transparantie binnen de zwembond. "Er moet meer duidelijkheid komen over de geldstromen", zei hij. Motton had zelf enkele maanden geleden kritiek geuit op zijn voorganger Michel Louwagie. "Ik zal zeker luisteren naar de verzuchtingen binnen het waterpolo."

   

  "Ik denk dat ik de bondstop heb kunnen overtuigen dat ik er voor alle zwemdisciplines zal staan. Momenteel ben ik de waarnemende voorzitter van de Koninklijke Antwerpse Zwemclub Scaldis, waarin met zwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en schoonspringen toch vier disciplines vertegenwoordigd zijn. Ook in mijn eigen zwemcarrière heb ik ma een veel verschillende disciplines gewaagd."

   

  "Ik hoop dat ik een waardige opvolger kan zijn voor Michel Louwagie. Mijn ervaring als HR-manager zal me helpen bij de ongetwijfeld complexe dossiers die bij de zwemfederatie op me af zullen komen. Ik pleit ook voor een positieve aanwezigheid op de sociale media."

  Becue: "Jammer, maar ben niet ontgoocheld"

  Brigitte Becue reageert niet echt ontgoocheld op haar niet-verkiezing, omdat ze zichzelf weinig kansen toedichtte. "Er verandert voor mij dan ook niets. Ik vind het wel jammer, want ik had mij graag ten dienste van de sport gesteld. De nieuwe voorzitter ken ik niet, dus ik weet niet of het een goeie keuze was."