• home
 • video
 • pas verschenen

  Harbaoui versus Chevalier: topschuttersstand wordt afgesloten na finale POII

  Harbaoui is op dit moment de topschutter.

  De race om de titel van topschutter is een tweestrijd tussen Hamdi Harbaoui (Zulte Waregem) en Teddy Chevalier (KV Kortrijk). Maar omdat Essevee zijn laatste wedstrijd tegen Lierse geschrapt zag, was er onduidelijkheid over het klassement. De Pro League komt nu met een compromis.

  Hamdi Harbaoui maakte dit seizoen al 22 doelpunten, Teddy Chevalier trof voorlopig een keer minder raak. Op de slotspeeldag van Play-off II gaat Kortrijk op bezoek bij Waasland-Beveren. Zo heeft Chevalier nog een kans om Harbaoui bij te benen, want de match van Zulte Waregem tegen Lierse gaat door het faillissement van de club uit 1B niet meer door.

   

  Het topschuttersklassement wordt normaal afgesloten na speeldag 40, dat is na de reguliere competitie en de groepsfase van play-offs. Zulte Waregem vond het oneerlijk dat Chevalier zo een extra match zou hebben om de titel te veroveren. De Pro League heeft nu een compromis op tafel getoverd. De topschuttersstand van de Jupiler Pro League wordt dit jaar pas afgesloten na de finale van Play-off II tussen Zulte Waregem en Lokeren op 23 mei.

   

  "Teddy Chevalier, de dichtste rivaal van Harbaoui in de topschuttersstand, heeft met KV Kortrijk al wel tweemaal tegen Lierse gespeeld en heeft dus wel zijn optreden kunnen maken in 40 competitiewedstrijden."

   

  "Harbaoui komt niet aan dat aantal, maar omdat Zulte Waregem de finale van Play-off II speelt, kan hij wel aan 40 partijen geraken. Op die manier hebben beide spelers over het hele seizoen gezien evenveel wedstrijden kunnen spelen."