• home
 • video
 • pas verschenen

  Haalt Mancini Balotelli terug bij de Squadra? "Houden rekening met hem"

  Nieuwbakken bondscoach van Italië Roberto Mancini.

  De nieuwe bondscoach van Italië, Roberto Mancini, ziet Mario Balotelli graag terugkeren bij de nationale ploeg. Een gesprek tussen beiden kondigt zich aan. Het laatste wapenfeit van Balotelli bij de Squadra dateert van het WK 2014.

  Nieuw elftal

  De kersverse Italiaanse bondscoach Roberto Mancini wil een nieuw team bouwen nadat de ploeg zich voor de eerste keer in 60 jaar niet heeft kunnen plaatsen voor het WK voetbal. En daarvoor rekent hij misschien op Mario Balotelli.

   

  De laatste keer dat Balotelli de Italiaanse uitrusting droeg, dateert van het WK 2014 in Brazilië. Mancini had Balotelli eerder onder zijn hoede bij Inter en Manchester City. 

  Topniveau

  "Mario is een Italiaan. We houden zeker rekening met hem en we zullen hem waarschijnlijk opbellen", liet Mancini optekenen tijdens zijn voorstelling als bondscoach van Italië.

   

  "Hij is een van die spelers die we opnieuw op zijn niveau van tijdens het EK 2012 willen zien." Op dat EK stuwde Balotelli Italië naar de finale. In 33 optredens voor de nationale ploeg trof Balotelli 13 keer raak.