• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin speelt in oktober in Antwerpen: "Niet te missen voor liefhebbers"

  David Goffin komt naar Antwerpen.

  David Goffin zal in oktober deelnemen aan de European Open in Antwerpen, dit jaar het enige ATP-toernooi in ons land. "Daar zijn we heel blij mee", zegt toernooidirecteur Dick Norman.

  Nationale toppers in actie

  In oktober is Antwerpen voor het derde jaar op rij de gaststad voor de European Open. "Het wordt voor de Belgische tennisfans een ideale gelegenheid om onze nationale toppers aan het werk te zien", zei toernooidirecteur Dick Norman bij de voorstelling van het toernooi.

   

  En ook David Goffin (ATP-10) zal aanwezig zijn. "En daar zijn we in de wolken mee", verklaarde Norman. "Het is voor hem het enige toernooi van het jaar in ons land, dus niet te missen voor de tennisliefhebbers."

   

  "We stellen ook deze editie alles in het werk om een sterk deelnemersveld naar Antwerpen te halen. Momenteel lopen de gesprekken met meerdere buitenlandse toppers, die via een wildcard aan het toernooi zullen kunnen deelnemen. En we vergeten uiteraard onze landgenoten niet. Naast Goffin zullen verschillende Belgische tennissers een uitnodiging ontvangen."

  Tennis op de kaart zetten

  "Een van onze hoofddoelstellingen is om het tennis met dit toernooi in België op de kaart te zetten", vertelde de 47-jarige ex-tennisser. "Een spannend toernooi, met beklijvende wedstrijden tussen toppers, kan niet anders dan de sport in ons land een boost geven."

   

  "Maar ook voor de Belgische tennissers zelf is de European Open in Antwerpen uniek. Als ex-speler weet ik hoe motiverend het is om voor eigen publiek te spelen."

  Fransen winnen

  De European Open vindt van 14 tot 21 oktober plaats in de Lotto Arena in Antwerpen. De twee voorbije edities won telkens een Fransman.

   

  Jo-Wilfired Tsonga trok vorig jaar aan het langste eind, in 2016 won Richard Gasquet. Twee keer was de Argentijn Diego Schwartzman verliezend finalist.