• home
 • video
 • pas verschenen

  FA eert 137 doelpuntenmakers van alle divisies op finalebal

  Op deze bal zullen de 137 namen pronken

  Komende zaterdag bekampen Chelsea en Manchester United elkaar in de 137e editie van de FA Cup-finale. 137 doelpuntenmakers van deze campagne zullen op de bal prijken. Dat heeft de Engelse Football Association (FA) vandaag bekendgemaakt.

  'Ball's for All'

  Naar aanleiding van de 137e editie van de FA Cup komt de Football Association (FA) met een nieuwigheid: 'Ball's for All'. De namen van 137 doelpuntenmakers van deze FA Cup-campagne zullen op de finalebal prijken.De bedoeling is om doelpuntenmakers van de deelnemende ploegen uit alle Engelse divisies te eren.

   

  "Er werden dit seizoen meer dan 3.000 doelpunten gemaakt in de FA Cup, afkomstig uit alle niveau's van de voetbalpiramide", zegt Andy Ambler, directeur van professionele wedstrijdrelaties binnen de FA.

   

  "De 137 doelpuntenmakers die op de bal zullen prijken zijn representatief voor iedereen die dit seizoen heeft deelgenomen aan de competitie."

  Van Will Grigg tot Alexis Sanchez

  Doelpuntenmakers uit alle divisies in Engeland zullen dus op de bal, die tijdens de finale gebruikt wordt, te zien zijn. Enkele namen die op de bal zullen prijken zijn ManU-speler Alexis Sanchez, Chelsea-speler Willian en de Noord-Ierse EK-sensatie Will Grigg (Wigan).

   

  Die laatste staat voorlopig eerste in de topschutterstand van de FA Cup met zeven goals. Romelu Lukaku, die momenteel op een derde plaats staat met vijf doelpunten, zou daar deze zaterdag nog over kunnen springen. Al wordt het afwachten of we Lukaku effectief aan de aftrap zien verschijnen. De spits viel eind april uit met een blessure aan de enkel en heeft sindsdien nog geen minuut gespeeld.