Bas Dost en ploegmaats aangevallen door hooligans op training

  Bas Dost liep een hoofdwonde op.

  Meerdere spelers van Sporting Lissabon, waaronder de Nederlandse spits Bas Dost, zijn gewond geraakt op training. Ze werden aangevallen door een vijftigtal hooligans. De misnoegde fans waren gewapend met riemen, fakkels, stokken en zelfs strijkijzers.

  Het seizoen van topclub Sporting Lissabon is teleurstellend geëindigd. Sporting verspeelde het voorbije weekend zijn tweede plaats in het klassement en grijpt zo naast een ticket voor de Champions League.

   

  Tijdens de training vanmiddag op het oefencomplex een eind buiten Lissabon kwamen zo'n vijftig gemaskerde hooligans verhaal halen bij spelers en trainer. Ze bestormden het veld en hadden volgens Portugese media allerhande wapens meegenomen: riemen, fakkels, stokken, kettingen en zelfs strijkijzers.

   

  Bas Dost was een van de spelers die gewond raakte. De Nederlander moest verzorgd worden aan een hoofdwonde. De club stuurde intussen een mededeling de wereld in waarin ze de gebeurtenissen streng veroordeelt.

  De wonde van Bas Dost

  Enkele beelden van de hooligans