• home
 • video
 • pas verschenen

  Anthony Limbombe: "Ambitie om hogerop te geraken"

  Anthony Limbombe (r) met zijn broers Stallone en Maxime.

  Anthony Limbombe heeft maandagavond in het Birmingham Palace in Anderlecht de Ebbenhouten Schoen in ontvangst mogen nemen. Na het seizoen van de doorbraak en de landstitel van Club Brugge voelt de flankaanvaller zich klaar voor een stapje hogerop.

  In zijn tweede seizoen bij Club Brugge heeft Limbombe zijn grote talent bevestigd. Ook bondscoach Roberto Martinez is gecharmeerd door de Mechelaar met Congolese roots en selecteerde de flankaanvaller voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië eind maart.

   

  Volgende week maandag maakt Martinez de 23 namen bekend die naar het WK in Rusland mogen. "Ik denk wel dat ik erbij zal zijn", aldus Limbombe gisterenavond.

  "Maar als dat niet zo is, zal dat geen teleurstelling zijn. Ik heb er in elk geval alles aan gedaan. Het WK is niet voor iedereen weggelegd. Na de titel en dan ook nog eens deze prijs, zou een WK-selectie wel de kers op de taart zijn."

  "Ambitie om hogerop te geraken"

  Limbombe voelt zich klaar voor de volgende stap in zijn loopbaan. "Als ik de kans krijg om mezelf sportief te ontwikkelen, zal ik dat zeker doen", zegt de 23-jarige flankaanvaller. "Ik zou graag in de voetsporen treden van Youri Tielemans, de vorige Ebbenhouten Schoen. Dat is een goed voorbeeld."

   

  "Een favoriete competitie heb ik niet, maar ik heb wel de ambitie om hogerop te geraken. We zullen kijken wat er deze transferperiode nog uit de bus komt. Sowieso moet er eerst nog gepraat worden met Club Brugge."

   

  Met de Ebbenhouten Schoen heeft Limbombe alvast zijn eerste individuele prijs beet. "En ik ben er heel blij mee. Ik ben nog een jonge speler, dus deze erkenning doet veel plezier. Ik ben trots op mezelf, maar zonder mijn medespelers bij blauw-zwart was dit natuurlijk niet gelukt."

   

  "Club heeft me kansen gegeven. Daar ben ik dankbaar voor. We beleven een prachtig seizoen, met hoogtes en laagtes. Maar de titel is binnen. We hebben bewezen dat we de verdiende kampioen zijn. En volgend seizoen krijgen we de kans om opnieuw de Champions League te spelen. Na onze vorige campagne heeft Club nog iets recht te zetten."