• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "En nu de nul uitwissen in de Champions League"

  Bart Verhaeghe: "We zullen volgend seizoen nog sterker staan"

  De 15e landskroon voor Club Brugge is de tweede titel in drie jaar tijd voor voorzitter Bart Verhaeghe en general manager Vincent Mannaert. "En die doet nog meer deugd dan de eerste", klinkt het.

  Voorzitter Bart Verhaeghe wist na de puntendeling op Standard en de bijhorende titel voor Club met zijn vreugde geen blijf.

  "Deze titel doet nog meer deugd dan de eerste. Ik ben zo dankbaar voor het goede werk. Club Brugge is meer dan één speler of één trainer. We zijn een organisatie die met veel passie steeds beter wil doen", zegt de voorzitter.

  "Ik heb er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar weer zullen staan. We willen opnieuw de bekerfinale spelen, we willen opnieuw kampioen worden. We zullen volgend seizoen nog sterker staan."

  "De Champions League? We gaan in een leerproces. Bij onze eerste deelname bleven we gefrustreerd met nul punten achter. Dat was ook voor coach Michel Preud'homme een zuur gevoel."

  "We willen beter doen. Nu willen we de nul uitwissen. Club Brugge wil zich aan Europa tonen. Veel hangt natuurlijk af van de loting, maar ik hoop dat we beter ons mannetje staan en België waardig zullen verdedigen in de Champions League."

  Mannaert: "Dit is de titel van de regelmaat"

  Ook manager Vincent Mannaert dook het feestgedruis in. "De tweede titel voelt fantastisch, een enorme ontlading. We hebben 39 speeldagen op kop gestaan en nu hebben we het afgemaakt."

  "Of ik getwijfeld heb? Het moeilijkste moment was toen we op achterstand kwamen tegen Charleroi na de nederlaag tegen Anderlecht. Maar de groep is opgestaan en heeft het rechtgezet."

  "Over het hele seizoen beschouwd waren we de regelmatigste ploeg. We legden een heel mooi parcours af voor nieuwjaar, maar kregen het moeilijker in 2018. We zijn echter nooit weggegleden. Dit is de titel van de regelmaat."

  "Na het feesten gaan we samenzitten om het volgende seizoen voor te bereiden. We willen een ploeg met honger, die er opnieuw vol voor wil gaan."

  Felicitaties vanuit het Brusselse kamp: