• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo lauwert Neymar als Speler van het Jaar in Frankrijk

  Twee Braziliaanse toppers, een oude en een jonge, op het podium in Parijs.

  De kampioenenploeg van PSG heeft gisteren de gala-avond van de Ligue 1 gedomineerd: Neymar werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar, voor zijn ploegmaats Edison Cavani en Kylian Mbappé. De afscheidnemende Unai Emery was de Coach van het Jaar.

  PSG kaapte vorige zomer Neymar met 222 miljoen euro weg bij Barcelona in een veelbesproken transfer. De Braziliaanse aanvaller speelde maar 20 competitiewedstrijden, maar was daarin goed voor 19 goals en 13 assists.

  Sinds 25 februari kwam Neymar niet meer in actie, de dag dat hij tegen Marseille een middenvoetsbeentje brak. Hij onderging een operatie in Brazilië en stoomt zich nu stilaan klaar voor het WK in Rusland.

  De 26-jarige vedette, die de trofee kreeg van zijn illustere landgenoot Ronaldo, betrok zijn teammaats in zijn hulde: "Ik wil ze allemaal bedanken. Zonder hen kon ik deze trofee niet winnen. Ik ben trots en heel blij met ons seizoen."

  Troostprijs voor Emery, Mbappé belofte, Mandanda keeper

  Neymar volgt op de erelijst Cavani op. De Uruguayaan werd topschutter met 28 doelpunten, maar moest vrede nemen met plaats twee. Mbappé kwam sinds zijn zomeroverstap van Monaco tot 13 goals. De vierde genomineerde, vleugelspeler Florian Thauvin van Marseille, eindigde vierde. Thauvin vond 22 keer de netten.

  Unai Emery werd uitgewuifd door de Ligue 1 als beste trainer. De Spanjaard won de Franse treble (titel, ligabeker, Franse beker), maar schoot andermaal tekort in Europa. Voor de 2e keer op een rij ging PSG er in de 1/8e finales van het kampioenenbal uit.

  Mbappé, nog altijd maar 19 jaar, mag zich voor het tweede jaar op een rij beste belofte van Frankrijk noemen. De beste doelman was - voor de 5e keer al - Steve Mandanda van Marseille.