• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk haalt Poolse box-to-box-speler Potrowski (20) voor 3 jaar

  Jakub Potrowski zit sinds 2 jaar in de A-kern van Pogon Szczecin.

  Jakub Potrowski, een Poolse middenvelder van 20 jaar, is de nieuwste aanwinst van KRC Genk. De belofte-international komt over van de Poolse eersteklasser Pogon Szczecin. Hij krijgt een contract van 3 jaar plus 1 jaar optie.

  Potrowski maakt sinds 2016 deel uit van de A-kern van Pogon Szczecin. Het voorbije seizoen speelde hij 29 wedstrijden, goed voor 3 goals en 2 assists. Voor de Poolse beloften kwam hij 6 keer in actie.

  Genk stelt zijn jonge Pool in de voorbereiding voor, maar schetste al een beeld in een persbericht: "Jakub is een box-to-box-middenvelder, snel met en zonder bal, gevaarlijk voor doel. Hij is een werker met een groot loopvermogen en beschikt met zijn 1,88 meter ook over de nodige duelkracht."