• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympisch mountainbikekampioen Absalon stopt door pollenallergie

  Absalon was twee keer olympisch kampioen.

  Tweevoudig olympisch kampioen Julien Absalon hangt op 37-jarige leeftijd zijn mountainbike aan de wilgen. De Fransman heeft te veel last van zijn allergieën. "De dokter heeft me gezegd dat die alleen maar erger zullen worden."

  Julien Absalon won goud op de Spelen in Athene (2004) en Peking (2008) en werd ook vijf keer wereldkampioen (2004, 2005, 2006, 2007, 2014). Maar op 37-jarige leeftijd heeft de Fransman besloten om er definitief mee te stoppen. 

  Allergieën liggen aan de basis van die beslissing. "Het werd me de laatste drie seizoenen te veel", vertelde hij aan l'Equipe. "Ik ben allergisch aan pollen uit de Middellandse Zee en de dokter heeft me gezegd dat die alleen nog maar zullen verergeren. Nu blijk ik ook nog eens allergisch te zijn aan de pollen uit Noord-Europa. Dat gaf met een enorme morele klap."

  "Omdat ik nog veel objectieven heb naast de competitie, heb ik deze beslissing genomen." Absalon lanceerde dit seizoen een mountainbiketeam onder zijn eigen naam. Hij laat de deur wel nog op een kier voor andere sportieve uitdagingen.