• home
 • video
 • pas verschenen

  Lyra zegt ja tegen Lierse voor Altijd: "Twee tradities gaan samen"

  De vlaggen van Lyra en Lierse wapperen broederlijk naast elkaar.

  De Algemene Vergadering van Lyra heeft zondagavond voor het voorstel van het supporterscollectief Lierse Voor Altijd gestemd. "We gaan een nieuw sportief verhaal schrijven."

  Lierse voor Altijd is het orgaan dat "de getergde supporters van Lierse een houvast wil bieden". Het wil "het Lierse-gevoel aanwakkeren, de Lierse-gemeenschap verenigen en iets bieden om zich achter te scharen".

  Met de steun van clubicoon Eric Van Meir sprak Lierse voor Altijd afgelopen week het bestuur van stadsgenoot Lyra, sinds enkele weken kampioen in 1e provinciale Antwerpen, aan. Het doel: de krachten bundelen en in Lier één grote club oprichten.

  Zondagavond boog de Algemene Vergadering van Lyra zich over het voorstel tot samenwerking. Er werd gestemd én er werd goedgekeurd.

  "De Algemene Vergadering heeft de clubleiding met ruime meerderheid een mandaat gegeven om in zee te gaan met Lierse voor Altijd", meldt Lyra.

  "Twee tradities gaan samen"

  "Twee tradities gaan samen en zullen zo blijven bestaan in een positief en evenwichtig project", klinkt het bij Lyra.

  "Deze beslissing is genomen in het belang van onze mooie club, dat steeds voor ogen gehouden zal worden. Er wordt een nieuw sportief verhaal geschreven in de stad Lier. Dat zal elke Lierenaar aanspreken."

  De overeenkomst maakt het mogelijk dat Lyra TSV een naamsverandering ondergaat. Zo wordt nu al gewag gemaakt van "K.Lyra-Lierse SK".

  De nieuwe Lierse club zou volgend seizoen starten in de derde amateurklasse, onder het stamnummer van Lyra en onmiddellijk promotie nastreven.

  Lyra en Lierse Voor Altijd benadrukken verder dat het niet gaat om een mogelijke fusie, maar om een "huwelijk, waarbij de karakteristieken van beide clubs ten volle tot hun recht zullen komen". 

  Wat gaat Lierse nu doen?

  Vandaag geeft Lyra een persconferentie over zijn voornemen om samen te smelten met Lierse. Lierse, dat vorige week het faillissement aanvroeg, moet nog reageren op het nieuws. Niet iedereen bij de ter ziele gegane club zou het zien zitten om te fusioneren met Lyra.

  In de wandelgangen circuleerde afgelopen weekend het gerucht dat Lierse het stamnummer van Oosterzonen zou willen kopen om een doorstart te kunnen maken in eerste amateur. Ook zouden er gesprekken lopen met FC Duffel, een club uit de buurt die in de tweede amateurklasse speelt.