• home
 • video
 • pas verschenen

  Limbombe krijgt Ebbenhouten Schoen, Mpoku prijs voor "speciale verdiensten"

  Anthony Limbombe was dit seizoen een revelatie op de Brugse flank.

  Anthony Limbombe heeft zijn doorbraakseizoen bij Club Brugge bekroond met een individuele trofee: de Ebbenhouten Schoen. Hij is de opvolger van Youri Tielemans.

  Bingo voor Limbombe

  De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste speler van Afrikaanse origine in de Belgische competitie. Youri Tielemans was vorig jaar de gelukkige winnaar.

  Anthony Limbombe moest het opnemen tegen Hassane Bandé (KV Mechelen), Mehdi Carcela (Standard), Christian Luyindama (Standard) en Ibrahima Seck (Genk).

  Het was van 2000 geleden - toen met Nzelo Lembi - dat Club Brugge nog eens in de prijzen viel op het Gala van de Ebbenhouten Schoen. Daniel Amokachi won ook de eerste editie, in 1992, en 2 jaar later opnieuw.

  Ook Mpoku wordt onderscheiden

  Niet alleen Anthony Limbombe viel in de prijzen op de African Awards 2018. Ook Paul-José Mpoku werd in de bloemetjes gezet. De Congolese middenvelder van Standard kreeg een prijs voor "speciale verdiensten".

  Die trofee kreeg Mpoku voor zijn liefdadigheidsprojecten naast het voetbalveld. Zo organiseert Mpoku jaarlijks een voetbaltoernooi tussen voetballers uit zijn geboortestad Verviers en Brussel. De ticketopbrengst van de galamatch schenkt hij aan een goed doel, zoals Afrikaanse weeshuizen of vzw's die Brusselse jongeren helpen.

  "Het is tof dat Standard vanavond dan toch nog een prijs krijgt", grapte Mpoku. Ter verduidelijking: op het Gala van de Pro League, dat op hetzelfde moment plaatsvond, ging landskampioen Club Brugge met zo goed als alle prijzen aan de haal.

  "Nee, deze prijs doet me echt veel plezier. Voetballers vergeten vaak dat er meer is in het leven dan voetbal. Het is tof om erkenning te krijgen voor iets naast het voetbal. Ik vind het belangrijk om andere mensen te helpen. En dat doe ik niet om prijzen in ontvangst te nemen, maar vooral omdat mijn hart me influistert anderen te helpen."

  Meer foto's:

  Limbombe met zijn vriendin Justine:

  De broers Stallone, Maxime en Anthony Limbombe:

  Faris Haroun en Stallone Limbombe:

  Anthony Limbombe en Standard-verdediger Luyindama (l):

  En ook: