• home
 • video
 • pas verschenen

  Kalinic, Cop en Mitrovic kunnen Kroatische bondscoach (voorlopig) overtuigen

  Lovre Kalinic is de tweede doelman na Danijel Subasic van Monaco.

  Naast vaste waarden als Luka Modric en Ivan Rakitic heeft de Kroatisch bondscoach Zlatko Dalic ook enkele spelers uit de Jupiler Pro League opgenomen in zijn WK-voorselectie. Lovre Kalinic (AA Gent), Matej Mitrovic (Club Brugge) en Duje Cop (Standard) maken kans op een WK-ticket.

  De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft 32 spelers een voorlopige uitnodiging gestuurd voor het WK in Rusland. Enkele vaste waarden zoals Luka Modric, Mateo Kovacic (Real Madrid) en Ivan Rakitic (Barcelona) mogen hun koffers al pakken.

  Maar ook drie spelers uit de Jupiler Pro League prijken in de voorselectie: doelman Lovre Kalinic (AA Gent), verdediger Matej Mitrovic (Club Brugge) en aanvaller Duje Cop (Standard).

  Ook Ivan Perisic (Inter) en Ivan Santini (Caen) speelden ooit op de Belgische voetbalvelden. Kroatië opent zijn toernooi tegen Nigeria en moet het dan nog opnemen tegen Argentinië en IJsland.

   

  De voorselectie van Kroatië:

  Doelmannen: Danijel Subasic (Monaco/Fra), Lovre Kalinic (AA Gent/Bel), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Karlo Letica (Hajduk)

  Verdedigers: Vedran Corluka (Lokomotiv Moskou/Rus), Domagoj Vida (Besiktas/Tur), Ivan Strinic (Sampdoria/Ita), Dejan Lovren (Liverpool/Eng), Sime Vrsaljko (Atlético Madrid/Spa), Josip Pivaric (Dynamo Kiev/Oek), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen/Dui), Matej Mitrovic (Club Brugge/Bel), Borna Barisic (Osijek), Zoran Nizic (Hajduk), Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg/Oos), Borna Sosa (Dinamo Zagreb)

  Middenvelders: Luka Modric (Real Madrid/Spa), Ivan Rakitic (Barcelona/Spa), Mateo Kovacic (Real Madrid/Spa), Milan Badelj (Fiorentina/Ita), Marcelo Brozovic (Inter/Ita), Marko Rog (Napoli/Ita), Mario Pasalic (Spartak Moskou/Rus), Filip Bradaric (Rijeka)

  Aanvallers: Mario Mandzukic (Juventus/Ita), Ivan Perisic (Inter/Ita), Nikola Kalinic (Milan/Ita), Andrej Kramaric (Hoffenheim/Dui), Marko Pjaca (Schalke/Dui), Ante Rebic (Frankfurt/Dui), Duje Cop (Standard/Bel), Ivan Santini (Caen/Fra)