• home
 • video
 • pas verschenen

  Guerrero vangt bot bij het TAS, aanvoerder van Peru mist WK

  Paolo Guerrero is topschutter aller tijden van Peru.

  Paolo Guerrero zal er straks niet bij zijn als Peru voor het eerst sinds 1982 nog eens aan het WK mag deelnemen. Het TAS handhaafde zijn dopingschorsing.

  Paolo Guerrero, die in het verleden het mooie weer maakte bij Bayern München en Hamburg had gehoopt op het WK een orgelpunt op zijn carrière te kunnen zetten. Maar die droom spat nu definitief uiteen.

  Guerrero testte positief op cocaïne tijdens een WK-kwalificatiematch tegen Argentinië in oktober, naar eigen zeggen door het drinken van thee waarin nog resten van het goedje zat.

  Guerrero was eerst 12 maanden geschorst door de FIFA, maar ging in beroep en kwam ervan af met 6 maanden. Hierdoor had hij toch naar het WK kunnen gaan.

  Het Wereldantidopingagentschap (WADA) vond deze strafvermindering een lachertje en stapte naar het Internationale Sporttribunaal (TAS).

  "We geloven dat Guerrero het product niet heeft genomen om zijn prestaties te bevorderen, maar we vinden wel dat hij te laks is geweest. Daarom is 14 maanden gerechtvaardigd."

  Ook geen WK voor Munir

  Het TAS boog zich ook over de zaak van Munir El Haddadi, kortweg Munir. De vleugelspeler van Barcelona, momenteel op uitleenbasis aan de slag bij Alaves, kwam één keer voor Spanje uit, maar wil graag overstappen naar Marokko, het geboorteland van zijn vader.

  Zodra een speler voor een land gekozen heeft, mag hij in principe niet meer veranderen, maar Marokko hoopte vanwege de jonge leeftijd (22 jaar) van Munir op een uitzonderingsmaatregel. Die werd aanvankelijk geweigerd door de FIFA en nu dus ook door het TAS.