• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Is Yates bang van mij? Laat hem maar bang zijn"

  Tom Dumoulin kijkt vooral naar de jongens van Mitchelton-Scott.

  Tom Dumoulin is de eerste belager van van de 2 renners van Mitchelton-Scott. "38 seconden achterstand is een correcte weerspiegeling", vindt de titelverdediger, die ook verwacht dat de Australische formatie hem nog meer onder druk zal zetten.

  Tom Dumoulin begon met tijdritwinst en de roze trui aan de Giro, maar moest in de bergritten wat tijd prijsgeven aan Simon Yates en Esteban Chaves, het dynamische duo van Mitchelton-Scott.

  "38 seconden is een eerlijke weerspiegelingen van de verhoudingen op dit moment."

  Yates maakt een sterke indruk in de bergen, maar is er toch niet gerust op. Hij gaf al meermaals te kennen bang te zijn voor de tijdrit van Dumoulin. "Laat hem maar bang zijn, dat is ook logisch."

  "Normaal gezien zal ik tijd op hem pakken in de tijdrit. Op voorhand denk ik niet hoeveel tijd dat kan zijn. Ik wil ook geen tussentijden. Ik ga gewoon rijden en zie het wel aan de finish."

  Maar voor die tijdrit eraan komt, is er onder meer nog de etappe die eindigt op de Zoncolan. "Het is de taak van Yates om nog meer tijd op mij te pakken in de bergen. Ik hoop natuurlijk dat hij daar niet in zal slagen. Maar ik verwacht dat Mitchelton er een zware Zoncolan van wil maken. Daar bereid ik mij op voor."