• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen van Roda JC degraderen uit Eredivisie

  Het is nog maar de 2e keer dat Roda zakt. De 1e keer was in 2014.

  Roda JC heeft het niet gered in de play-offs om promotie/behoud. De nummer 16 van de Eredivisie ging er over 2 matchen uit tegen Almere City, de nummer 9 van de 1e divisie. Na de 0-0 in de heenmatch verloor Roda met zijn 4 Belgen gisteren thuis met 1-2.

  Jannes Vansteenkiste begon gisteren in de basis en speelde 83 minuten, Maecky Ngombo speelde vanaf minuut 70 mee. Livio Milts en Anderlecht-huurling Jorn Vancamp kwamen niet van de bank.

  Na de 0-0 uit moest het team van coach Robert Molenaar thuis winnen. De bezoekers uit eerste divisie kwamen evenwel op het halfuur 0-1 voor na een gekke actie van thuisdoelman Jurjus.

  Bij het begin van de 2e helft kwam Roda langszij met een kopbal van Schahin. Verder kwam Roda evenwel niet, het was Hammouti die 2 minuten voor het einde Almere over de streep trok.

  Het is nog maar de 2e keer in zijn bestaan dat Roda zakt, de vorige keer was in 2014. Toen bleef het verblijf in de eerste divisie tot 1 seizoen beperkt. Vorig seizoen kon Roda zich maar ternauwernood redden in de barrages.

  Het Sparta van Advocaat kan wel nog in 1e blijven

  Almere City speelt nu de finale van de play-offs tegen De Graafschap en kan voor de eerste keer in zijn geschiedenis naar de Eredivisie gaan. De 2e finale gaat tussen Sparta Rotterdam, de eersteklasser van Dick Advocaat, en Emmen. Elke finale levert 1 ticket voor de eerste klasse op.

  Tweets over de match: