2 Gent-spelers in Panamese voorselectie, geen Harbaoui bij Tunesië

  Hamdi Harbaoui was onder Leekens nog een vaste waarde bij Tunesië.

  De WK-koorts neemt toe, zeker nu de bondscoaches van Panama en Tunesië - 2 tegenstanders van de Rode Duivels - hun voorselectie bekend hebben gemaakt. De selectie van Panama telt nog 35 namen, die van Tunesië bestaat uit 29 spelers. De uiteindelijke selectie mag uit 23 spelers bestaan.

  Het leeuwendeel van de spelers die de Panamese bondscoach Hernan Dario Gomez selecteerde komt uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Slechts 4 spelers uit de voorselectie verdienen in Europa de kost.

  Verdediger Erick Davis is in Slovakije aan de slag, aanvaller Ismael Diaz verdient de kost bij Deportivo La Coruña. De Europese hofleverancier is verrassend genoeg AA Gent, dat met Ricardo Avila (foto) en José Luis Rodriguez 2 spelers aflevert.

  Beide spelers kwamen dit seizoen uit voor de beloften van Gent. Rodriguez wacht nog op een eerste cap voor Panama, maar hij is ook nog maar net fit nadat hij zijn kruisbanden had afgescheurd.

  De 35 namen van Panama

  Doelmannen: José Calderón (Chorrillo), Jaime Penedo (Dinamo Boekarest), Alex Rodríguez (San Francisco FC)

  Verdedigers: Azmahar Ariano (Patriotas FC), Felipe Baloy (CSD Municipal), Harold Cummings (San José Earthquakes), Erick Davis (DAC Dunajska Streda), Fidel Escobar (New York Red Bulls), Adolfo Machado (Houston Dynamo), Michael Murillo (New York Red Bulls), Luis Ovalle (CD Olimpia), Francisco Palacios (San Francisco FC), Richard Peralta (Alianza), Román Torres (Seattle Sounders)

  Middenvelders: Ricardo Ávila (AA Gent), Edgar Barcenas (Cafetaleros de Tapachula), Ricardo Buitrago (CSD Municipal), Miguel Camargo (Universidad San Martín de Porres), Adalberto Carrasquilla (Tauro FC), Armando Cooper (Club Universidad de Chili), Aníbal Godoy (San José Earthquakes), Gabriel Gómez (Bucaramanga), José González (Unión Comercio), Cristian Martínez (Columbus Crew), Valentín Pimentel (Plaza Amador), Alberto Quintero (Universitario de Lima), José Luis Rodríguez (AA Gent)

  Aanvallers: Abdiel Arroyo (LD Alajuelense), Rolando Blackburn (Chorrillo FC), Ismael Díaz (Deportivo La Coruña), José Fajardo (CA Independiente), Roberto Nurse (Mineros Zacatecas), Blas Pérez (CSD Municipal), Luis Tejada (Sports Boys), Gabriel Torres (CD Huachipato)

  Geen WK voor Harbaoui

  Ook Tunesië-coach Nabil Maaloul heeft al een deel van zijn huiswerk klaar. Topspeler Youssef Msakni is er zoals verwacht niet bij, hij scheurde vorige maand zijn kruisbanden. Ook aanvaller Taha Yassine Khenissi mist het WK door een blessure.

  Hamdi Harbaoui deed de voorbije weken met tal van goals nog een verwoede poging om zich in de gunst van de bondscoach te spelen, maar dat lukte uiteindelijk niet. Wel in de voorselectie: Gent-speler Dylan Bronn.

  De 29 namen van Tunesië

  Doelmannen: Moez Ben Chrifia, Aymen Mathlouthi, Mouez Hassen

  Verdedigers: Dylan Bronn, Syam Ben Youssef, Yohan Benalouane, Yassine Meriah, Bilel Mohsni, Rami Bedoui, Hamdi Nagguez, Ali Maaloul, Khalil Chemmam, Oussama Haddadi

  Middenvelders: Ellyes Skhiri, Ferjani Sassi, Karim Laribi, Mohamed Ben Amor, Ghailene Chaalali, Mohamed Larbi, Anice Badri, Saif-Eddine Khaoui

  Aanvallers: Saber Khalifa, Naim Sliti, Fakhreddine Ben Youssef, Wahbi Khazri, Bassem Srarfi, Ahmed Akaichi