Voor het eerst sinds 1987 is Antwerpen opnieuw waterpolokampioen

  De spelers wisten uiteraard met hun vreugde geen blijf.

  Na een droogte van 31 jaar is de Belgische titel in het waterpolo opnieuw voor de Antwerpse mannen. In de slotwedstrijd van de play-offs won Antwerpen met 8-7 van Doornik. "Voor het eerst sinds lang gaat de titel naar een ploeg die volop investeert in de eigen jeugd", klonk het trots.

  Slotwedstrijd niet in Antwerpen, maar in Seraing

  Na de reguliere competitie begon Antwerpen als topfavoriet aan de play-offs met titelverdediger Moeskroen, Doornik en Mechelen. Na een onverwachte nederlaag vorige week tegen Moeskroen, werd het voor Antwerpen nog bibberen op de slotspeeldag tegen Doornik.

  Door de verbouwingen aan het eigen Wezenbergbad in Antwerpen werden de beslissende wedstrijden voor de titel afgewerkt in Seraing. Normaal gezien was dat in Oosterhout, in Nederland, maar na een klacht van de tegenstand, ging dat feestje niet door.

  De spelers van Antwerpen hadden duidelijk wat last van titelstress en kwamen 0-3 achter tegen Doornik. Maar nog voor de rust herstelde de leider helemaal na goals van vier eigen jeugdspelers: 4-3 halverwege.

  Ook na onderbreking van vijf minuten bleef het heel erg spannend. Doornik klampte aan tot 6-6, maar toen brak de veer bij de bezoekers.

  Bij het ingaan van de slotperiode was het 8-7 voor de Antwerpenaren en in dat laatste kwart werd niet meer gescoord. Zo gaat de titel voor het eerst sinds 1987 naar Antwerpen, goed voor de 24e titel uit de clubgeschiedenis.

  Coach Dams: "Lang geleden dat titel ging naar ploeg met eigen jeugd"

  De vreugde in het Antwerpse kamp was uiteraard heel groot achteraf. Coach Jorn Dams was in wolken met de prestatie van zijn jongens. "Het is heel lang geleden dat de titel ging naar een ploeg die volop investeert in de eigen jeugd", klonk het. "Deze titel is een beloning voor het harde werk van het hele seizoen. We gaan ook Europees spelen om zo nog meer ervaring op te doen."

  De vreugde was groot achteraf: