• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: "Vanhaezebrouck is slechtste coach in 99 jaar tegen Standard"

  Ricardo Sa Pinto haalde stevig uit naar Hein Vanhaezebrouck.

  0 / 0
  Standard-coach Ricardo Sa Pinto is op zijn persconferentie teruggekomen op de uitlatingen van Hein Vanhaezebrouck. De Portugees noemde de Anderlecht-trainer een lafaard.

  "Het lef niet om iets in mijn gezicht te zeggen"

  Na het verlies tegen Standard haalde Hein Vanhaezebrouck uit naar Ricardo Sa Pinto. Ook nadien nam de trainer van Anderlecht niks van zijn woorden terug. Sa Pinto diende Vanhaezebrouck dan ook van antwoord na de match tegen Club Brugge. Op de persconferentie las hij zijn voorbereide repliek voor.

  "Ik ben geshockeerd door wat hij zei. Ik begrijp zijn gedrag niet. Je hoeft geen vrienden te zijn, maar een beetje respect mag wel. Hij heeft me de hand geschud en nadat ik vertrokken was, heeft hij over mij gesproken. Hij had het lef niet om dat in mijn bijzijn te zeggen. Hij is een lafaard", fulmineerde Sa Pinto.

  "Hij krijgt de trofee van slechtste coach"

  "Hij heeft mij een buitenlander genoemd. Jaloezie en racisme zijn de ergste gevoelens die een mens kan hebben. Ontoelaatbaar", ging Sa Pinto voort. "Misschien heeft hij moeite om te accepteren dat Anderlecht 3x van Standard verloren heeft in 4 matchen."

  "Hij zou beter eens naar zichzelf kijken. Zelf legt hij altijd de schuld bij zijn spelers. Als je niet weet waarom je verliest, doe je je job niet goed. Hij zou beter eens het voorbeeld van zijn voorzitter volgen. Die heeft ons wel gefeliciteerd."

  "Vanhaezebrouck krijgt de prijs van slechtste coach in 99 jaar in wedstrijden tegen Standard. Die trofee kan hij op zijn schoorsteen zetten. Meer gaat hij dit seizoen niet meer winnen."