meest recent

zo 13 mei 2018 20:11
      Ruud Vormer nam de bal met zijn hand mee.
      De meest besproken fase van Standard-Club Brugge was de gelijkmaker van Vossen en dan vooral de actie die eraan vooraf ging, waarbij Vormer de bal met zijn hand raakte. Bekijk hier de beelden.

Club Brugge maakte op Standard enkele minuten voor de rust de 1-1, getekend Jelle Vossen. Het doelpunt leidde tot een storm van protest bij de thuisploeg, want Ruud Vormer nam in de opbouw de bal met zijn hand mee.

"Dit wordt zo meteen afgekeurd, dat kan niet anders", sprak radiocommentator Peter Vandenbempt resoluut. "Veel beelden zal de scheidsrechter niet nodig hebben. Lang kan het niet duren, het is gewoon handspel."

Ref Bram Van Driessche bekeek de beelden op het scherm, maar oordeelde dat het doelpunt geldig was. "Hij geeft een doelpunt?", was Vandenbempt stomverbaasd. "Dat kan toch niet? Wij hebben toch niet scheel gekeken? Dit is toch ongelooflijk? Ik ben even sprakeloos. Hier snap ik helemaal niets van."