• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog een prijs voor Salah: Premier League Speler van het Seizoen

  Salah was ook al de beste voor zijn collega's en de schrijvende pers.

  Liverpool-spits Mohamed Salah is - bijna vanzelfsprekend - ook de Premier League Speler van het Seizoen. De Egyptenaar werd door een expertenpanel, de aanvoerders van de Engelse eersteklassers én het publiek verkozen. Salah werd eerder al door zijn collega's en de schrijvende pers gelauwerd.

  In een seizoen waarin Kevin De Bruyne voorbestemd leek om Engelands beste te worden als draaischijf van kampioen Manchester City, kon niemand evenwel voorbij aan de topprestaties van Salah in zijn eerste jaar bij Liverpool.

  De 25-jarige aanvaller haalde heel wat records na zijn overstap van Roma. Met 31 competitiegoals in een seizoen van 38 speeldagen is hij gedeeld recordhouder. Dat kan hij vandaag tegen Brighton & Hove Albion op de slotdag alleen worden.

  De Egyptenaar is de eerste Afrikaan die meer dan 30 keer scoorde in één seizoen én ook de enige voetballer die in hetzelfde seizoen 3 keer Premier League Speler van de Maand was.

  Los van Engeland loodste hij met zijn goals en assists Liverpool ook naar de Champions League-finale tegen Real Madrid.

  "Hier succes hebben zat altijd in mijn achterhoofd"

  Salah, die in het seizoen 2013-2014 een mislukt jaartje bij Chelsea doorbracht, omarmt de prijs: "Ik ben heel erg blij en trots. Ze zeiden dat ik in mijn eerste periode hier geen succes had, dus het zat altijd in mijn achterhoofd om terug te keren naar de Premier League en wel te schitteren."

  Het referendum telde 6 genomineerden: Salah troefde Kevin De Bruyne, David De Gea, Harry Kane, Raheem Sterling en James Tarkowski af.

  Tweets over het referendum: