• home
 • video
 • pas verschenen

  Mancini en Zenit maken de weg vrij voor Italiaans bondscoachschap

  Mancini en Zenit ontbinden hun contract tot 2020.

  Roberto Mancini zit vandaag voor het laatst op de bank als coach van Zenit Sint-Petersburg op de slotspeeldag in Rusland. De 53-jarige Italiaan lijkt op weg naar de Squadra Azzurra. Italië zoekt al maanden naar een opvolger van Giampiero Ventura, die in november het WK miste.

  De Italiaanse media berichtten begin mei al dat Mancini in poleposition lag om de nieuwe nationale selectieheer te worden. Zijn contract met Zenit kan hem alvast niet meer in de weg staan. Zenit maakte op zijn website bekend dat het thuisduel tegen Chabarovsk op de 30e en laatste speeldag Mancini's laatste wordt.

  Zijn contract, dat nog tot 2020 liep, wordt in onderling overleg ontbonden. Het seizoen van Zenit was trouwens teleurstellend: de ex-club van Witsel en Lombaerts staat pas 5e op 10 punten van kampioen Lokomotiv. Mancini kwam in juni 2017 naar Sint-Petersburg, hij kon maar 21 van zijn 44 wedstrijden winnen.

  Ancelotti bedankte voor Italië-job

  Italië zit zonder bondscoach sinds Ventura in november moest ophoepelen, nadat hij er niet in geslaagd was om de barrages van het WK te overleven. Zweden dompelde Italië in nationale rouw.

  In afwachting van een opvolger leidt Luigi Di Bagio de nationale ploeg. Carlo Ancelotti bedankte voor de functie, ook Antonio Conte (Chelsea) en Claudio Ranieri (Nantes) worden genoemd als kandidaat.