• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Nooit leuk om te vallen bij een finish bergop"

  Chris Froome net na de finish in Montevergine.

  Pech blijft Chris Froome achtervolgen in de Ronde van Italië. De topfavoriet kwam zaterdag ten val op de slotklim naar Montevergine. Gelukkig kon hij snel weer aansluiten bij de andere favorieten. "Mijn ploegmaats waren fantastisch", zegt Froome.

  De weergoden hadden het zaterdag gemunt op de renners in de Giro. Tijdens de slotklim gingen de hemelsluizen open. Op 5 kilometer van de top ging Froome in een haarspeldbocht tegen het asfalt.

  "Het is nooit leuk om te vallen in de finale van een koers en zeker niet met een finish bergop", zegt Froome. "Maar de wegen waren heel glad en mijn achterwiel slipte weg, toen ik uit een bocht kwam en versnelde op een witte lijn."

  Zijn ploegmaats De la Cruz, Ellisonde en Poels brachten Froome weer naar de groep van de favorieten. "Ze waren fantastisch. Binnen een kilometer hadden ze mij weer naar de kop van de groep geloodst."

  2e valpartij voor de nummer 9 in de stand

  Froome kwam in Israël ten val bij de verkenning van de openingstijdrit en verloor ook tijd in de vierde rit. "Ik ben nu gewoon blij dat we weer een rit kunnen schrappen. Zondag wordt een zware rit." De Brit staat 9e in de stand op 1'10" van leider en landgenoot Simon Yates. 

  Zo kalm bleven ze in de auto van Team Sky