• home
 • video
 • pas verschenen

  Femke Hermans bokst zich naar WBO-titel: "In hol van de leeuw"

  Femke Hermans (28) knoopt weer aan met zege na verlies in New York.

  België is een bokswereldtitel rijker: Femke Hermans versloeg in de WBO-titelkamp bij de supermiddengewichten de Duitse thuisvechtster Nikki Adler. De 28-jarige won op punten.

  Hermans spoelde in Augsburg haar verloren WBA-titelkamp in New York door. Ze ging in maart onderuit tegen de Amerikaanse Alicia Napoleon.

  Dat was de eerste nederlaag van onze jonge landgenote in 7 profkampen. Gisteren knoopte ze weer aan met de overwinning. De 3 scheidsrechters gaven haar allemaal het voordeel: 97-93, 97-93 en 99-91. Voor de 31-jarige Adler was het de 2e nederlaag in 18 kampen. De WBO-titel bij de supermiddens was vacant.

  "Titel smaakt nog beter na moeilijke periode"

  Een blije Hermans reageerde uitgebreid op Facebook: "Het was een fantastische ervaring. Ik heb er geen woorden voor. Ik heb een moeilijke periode achter de rug en daardoor smaakt deze titel nog beter. Het is moeilijk te geloven, maar het is echt: ik ben WBO-wereldkampioene in het hol van de leeuw."

  Facebook-post van Hermans: