• home
 • video
 • pas verschenen

  Euforie bij Club Brugge: "Vandaag gepakt waar we recht op hebben"

  Club Brugge is voor de 15e keer landskampioen.

  0 / 0

  Club Brugge is voor de 15e keer landskampioen.

  De vreugde is groot bij Club Brugge na het behalen van de 15e landstitel. Het werd nog spannend in de play-offs, maar uiteindelijk is blauw-zwart de verdiende kampioen. Daar zijn ze het bij Club Brugge unaniem over eens. "Als je vanaf speeldag 1 op kop staat, ben je absoluut de verdiende kampioen."

  Leko: "Kregen niet altijd wat we verdienden in de play-offs"

  De opluchting was heel groot bij Ivan Leko na het laatste fluitsignaal in Luik. "Dit is een fantastisch gevoel. Hier hebben we tien maanden keihard voor gewerkt. We zijn meer dan verdiend de terechte kampioen", klinkt het.

  "Ik ben heel blij dat we het meteen hebben kunnen afmaken op de moeilijkste verplaatsing van het seizoen. We speelden niet onze beste wedstrijd, maar we speelden als mannen. We waren beter dan Standard en ik ben heel trots op de prestatie van mijn jongens vandaag."

  Heeft Leko ooit getwijfeld aan een goede afloop van het seizoen? "Na Anderlecht zaten we diep, maar met 4 op 6 in Charleroi en Standard hebben we ons heel goed herpakt. We kregen niet altijd wat we verdienden in de play-offs, maar maken het toch af."

  "Het werd nog heel spannend, maar objectief gezien is Club Brugge een heel verdiende kampioen. Nu gaan we vooral vieren en genieten. We hebben keihard gewerkt en gaan nu hard feesten ook."

  Vossen: "Gepakt waar we recht op hebben"

  Jelle Vossen bezorgde Club Brugge met zijn gelijkmaker de titel. De spits van blauw-zwart had het moeilijk dit seizoen, maar is toch heel belangrijk geweest in de play-offs met goals tegen Charleroi en Standard. "Ik heb dat gevoel enorm gemist."

  "Ik heb er heel lang op moeten wachten, maar ik ga nu toch met een goed gevoel de vakantie in. Ik heb lang op mijn kans moeten wachten, maar ik heb ze gepakt. Dat voelt fantastisch en de opluchting bij mij en de groep is heel groot."

  "We zijn met een mooie bonus aan de play-offs begonnen, maar het werd toch nog bibberen. Dat zou niet mogen na zo'n seizoen, maar het is zo. We zijn alles blijven geven en hebben vandaag gepakt waar we recht op hebben."

  Blijft Vossen ook volgend seizoen bij Club? "Ik zou niet weten waarom ik zou vertrekken. Ik voel me heel goed bij Club Brugge en wil met deze club nog prijzen pakken. Eerst wil ik feesten. Het is een lange rit naar Brugge. Ik ben benieuwd in welke staat we daar zullen aankomen."

  Mannaert: "Titel van de regelmaat en het nooit opgeven"

  Ook voor algemeen manager Vincent Mannaert werd het een avond om nooit te vergeten. "Dit voelt fantastisch", zei hij meteen na de wedstrijd. "Het is nog maar mijn tweede titel, maar het gevoel van ontlading is ontzettend groot. We wilden het vandaag echt doen en dat is ook gelukt. Fantastisch!"

  Club Brugge imponeerde niet in de play-offs. "Het moeilijkste moment was de 0-1 bij de rust in Charleroi. We hadden net verloren tegen Anderlecht en moesten echt winnen. De spelers stonden in de tweede helft elk op hun manier op en dat deed deugd."

  "Over het hele seizoen beschouwd zijn we de regelmatigste ploeg geweest. We hebben voor Nieuwjaar een heel goed parcours afgelegd, maar hadden het erna iets moeilijker. Toch zijn we nooit helemaal weggegleden en hebben we ons goed herpakt."

  "Dat was ook in de play-offs het geval. Dit is de titel van de regelmaat en het nooit opgeven. Ik ben het er absoluut niet mee eens dat Club een kleine kampioen is. Als je vanaf speeldag 1 op kop staat, ben je absoluut de verdiende kampioen."

  "Niet evident om als jonge trainer te werken bij een topclub"

  Club Brugge mag door de titel rechtstreeks de Champions League in. Mannaert wil er uiteraard alles aan doen om een nieuwe 0 op 18 te vermijden. "We gaan goed evalueren en zorgen dat we een ploeg hebben met honger. Er zullen een aantal jongens vertrekken, dat is duidelijk. Het is aan ons om dat vertrek op te vangen."

  "Wat Ivan Leko dit seizoen heeft gedaan is heel straf", vervolgt Mannaert. "Het is niet evident om als jonge trainer zonder veel ervaring te werken bij een topclub. We lagen er ook meteen uit in Europa en toen was de druk immens."

  "Maar Ivan heeft de groep meegekregen in zijn voetbalverhaal en dat verdient een dikke proficiat. In de moeilijke momenten zijn we altijd blijven voetballen. We leunden nooit achteruit en dat merk je ook aan onze uitslagen."

  Nog enkele reacties uit het winnende kamp:

  • Stefano Denswil: "Dit punt is een bekroning voor een heel jaar keihard werken. Het eerste halfuur was heel moeilijk. We waren net een stapje te laat. Na de rust speelde we vanuit de organisatie en kregen we goede kansen. Het maakt voor mij niet uit waar we de titel pakken, we hebben het gedaan en dat is wat telt."
  • Timmy Simons: "Het maakt niet uit de hoeveelste titel dit is, de laatste is altijd de mooiste. We wisten dat het moeilijk zou worden in de play-offs. Het is een nieuwe competitie en iedereen is goed voorbereid. Ik ben een leider in de kleedkamer en op het veld, maar het zullen de jongeren zijn die vanavond zullen feesten. Ik ga niet te wild doen, anders moet ik drie dagen recupereren."
  • Ruud Vormer: "We hebben een fantastisch seizoen gedraaid en zijn, ondanks de mindere play-offs, de terechte kampioen. We verdienen het, daar moet je eerlijk in zijn. Voor het begin van de play-offs hadden we 24 punten meer dan Standard en 12 meer dan Anderlecht. Dit is veruit mijn beste seizoen ooit. Het zat een beetje mee, maar die statistieken ga ik nooit meer halen. Ik ben trots op mezelf en ben heel blij dat ik bij deze club speel."
  • Hans Vanaken: "Ik ben ongelooflijk trots, maar ook heel vermoeid. Het was een uitputtingsslag die we tot een goed einde hebben gebracht. Ik heb nooit getwijfeld. De kansen waren er altijd en we voetbalden goed. We hebben onze momenten gewoon niet gepakt. De uitslagen waren vaak een vertekend beeld van de wedstrijden die we hebben gespeeld. Ik heb een constant seizoen gedraaid en ben heel trots."

  Enkele vreugdebeelden: