• home
 • video
 • pas verschenen

  De weg naar de titel van kersvers kampioen Club Brugge

  Wie was voor u de hoofdrolspeler in de 15e titel van Club?

  Met 53 op 63 heeft Club Brugge zijn basis voor de titel voor Nieuwjaar gelegd. Daarna vergooide blauw-zwart zijn royale voorsprong nog bijna, maar net op tijd veerde de leider opnieuw op voor een 15e triomf in het Belgische voetbalkampioenschap. Het seizoen van Club in een notendop.

  Kerstexamens: 53 op 63 (84%)!

  In Europa is Club Brugge snel uitgespeeld. Na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League (tegen de Turkse club Basaksehir), lukt het ook niet in de laatste voorronde van de Europa League (tegen AEK Athene).

  In de eigen competitie komt Club Brugge wel uitstekend uit de startblokken. Voor Nieuwjaar maakt het elftal van Ivan Leko indruk met een sterke 53 op 63. Enkel na de 6e speeldag moet het even de leiding afstaan aan Charleroi.

  In eigen stadion is Club Brugge niet te kloppen. Na het vertrek van goudhaantje José Izquierdo scoort blauw-zwart vooral met een sterk collectief. De supporters kraaien van plezier wanneer Standard met 4-0 en Anderlecht met 5-0 naar huis worden gestuurd.

  Paasexamens: net geslaagd (52%)

  Na Nieuwjaar wordt aanvoerder Ruud Vormer beloond met de Gouden Schoen. Daarna is het bibberen voor de fans van blauw-zwart. 

  Met Vermeer en Gaboelov haalt Club Brugge twee ervaren doelmannen in huis, maar het zijn geen puntenpakkers zoals Butelle in het kampioenenseizoen van Preud'homme. En uitblinker Limbombe krijgt het steeds moeilijker om te flitsen op zijn linkerflank.

  Met 14 op 27 haalt Club Brugge nog net een voldoende om de play-offs in te gaan.

  Zomerexamens: 12 op 27

  Club Brugge begint Play-off I met een royale bonus van 12 punten. Op de eerste speeldag wint de leider met veel moeite van Racing Genk na een lichte penalty in de extra tijd.

  Na een nederlaag tegen Gent (1-0) en twee tegen Anderlecht (1-0 en 1-2) vergooit Club Brugge zijn voorsprong bijna. De eeuwige rivaal uit Brussel nadert tot op 2 punten, bekerwinnaar Standard volgt op 4 stuks.

  Op de 8e speeldag leeft Club Brugge weer op na 10 dolle minuten in Charleroi. Vormer heeft zijn Gouden Schoen weer gevonden en leidt de ommekeer in. Van 1-0 gaat het naar 1-3.

  Standard is dé ploeg van de play-offs en mept Anderlecht tegen het canvas. Enkel Club Brugge van de troon stoten, lukt niet. In een zenuwslopend duel op Sclessin sleept Club een broodnodige punt uit de brand dankzij een (gecontesteerd) doelpunt van Vossen.