• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers: "Probeer een goeie papa én een goeie atleet te zijn"

  0 / 0
  In Gent vindt deze dagen het BK zwemmen plaats, maar de Belgische toppers Pieter Timmers en Louis Croenen hebben het vizier al op het EK gericht. Croenen zwom nog maar eens onder de EK-limiet op de 200m vlinderslag. Ontdek hier ook de andere laureaten van vrijdag.

  Timmers: "Als papa is topsport misschien nog iets zwaarder"

  Pieter Timmers beschouwt het BK in Gent als een tussendoortje. "Ik heb een zware trainingsweek achter de rug en ben niet in vorm, terwijl andere jongens net pieken omdat ze jagen op limieten", vertelt Timmers aan Sporza.

  Het EK in Glasgow begin augustus is uiteraard wel een doel voor Timmers. "Het zou mooi zijn om daar op het podium te staan. Momenteel gaat het goed op training, maar ik heb natuurlijk geen glazen bol. Het is moeilijk in te schatten hoe mijn vorm in augustus zal zijn."

  Timmers werd vorig jaar vader. "Ik probeer een goeie papa én een goeie atleet te zijn. Dat betekent dat ik soms keuzes moet maken. Topsport is altijd zwaar en als papa misschien nog iets zwaarder, al klaag ik niet. Mijn nachtrust is goed en ik kan goed trainen", zegt de olympische vicekampioen.

  Croenen: "EK-medaille is mogelijk"

  Ook voor Louis Croenen is het BK geen doel op zich. Bovendien kan hij er zonder druk zwemmen, want hij heeft zijn ticket voor het Europees kampioenschap al op zak. "Het is de bedoeling om te pieken naar het EK", zegt Croenen, die in Glasgow vooral mikt op de 200 meter vlinderslag.

  "De 1e of de 2e plaats lijken me redelijk moeilijk, maar het moet mogelijk zijn om het brons mee naar huis te nemen. Ik sta nu 5e of 6e op de Europese ranking. Er zijn een stuk of 4 zwemmers die zullen strijden voor die derde plaats. Als ik in mijn beste vorm naar het EK kan gaan, is het mogelijk. Een medaille halen zou mooi zijn."

  "2017 was wat minder voor mij, maar ik heb er veel uit geleerd. Ik leg er nu ook weer serieus de pees op. Of ik met revanchegevoelens zit na vorig jaar? Misschien wel, ja."

  Croenen herhaalt EK-limiet 200m vlinder

  Louis Croenen dook alvast op de 200 meter vlinderslag opnieuw onder de EK-limiet. Die lag op 1'58"15, Croenen lukte 1'57"19. Maar sinds februari was hij al zeker van Glasgow, toen hij 1'57"77 zwom op de Vlaamse kampioenschappen.

  Kampioenen bij de mannen op vrijdag:

  •  50 meter vrije slag: Emmanuel Vanluchene in 22"91
  • 100 meter rugslag: Sjobbe Luyten in 56"69
  • 100 meter schoolslag: Basten Caerts in 1'01"52
  • 200 meter vlinderslag: Louis Croenen in 1'57"19 (EK-limiet)
  • 200 meter wisselslag: Lander Mulkers in 2'04"35
  • 400 meter vrije slag: Lander Hendrickx in 3'54"57
  • 4x200 meter vrije slag: BRABO in 7'46"87
  • 5.000 meter vrije slag: Mathieu Mattelaer in 54'57"70

  Kampioenen bij de vrouwen op vrijdag:

  •  50 meter vrije slag: Juliette Dumont in 26"47
  • 100 meter schoolslag: Fanny Lecluyse in 1'08"72
  • 100 meter rugslag: Mirthe Goris in 1'04"37
  • 200 meter vlinderslag: Valentine Dumont in 2'13"95
  • 200 meter wisselslag: Fanny Lecluyse in 2'17"17
  • 400 meter vrije slag: Camille Bouden in 4'16"96
  • 4x200 meter vrije slag: BRABO in 8'39"88