• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook in Luzern zijn 1/8e finales eindstation voor Koekelkoren en Van Walle

  Dries Koekelkoren kon de nederlaag niet afwenden.

  Het is voorlopig niet het jaar van Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Ons beste beachvolleybalduo kon ook in het World Tour-toernooi in Luzern doordringen tot de eindfase. Koekelkoren en Van Walle botsten in de achtste finales op een koppel uit Indonesië.

  Het driesterrentoernooi in Luzern  was nochtans prima begonnen voor Koekelkoren en Van Walle. Met twee overwinningen in de groepsfase - tegen de Amerikanen Mayer en Crabb en de Nederlanders Boehlé en Van de Velde - mochten de Belgen rechtstreeks naar de achtste finales.

  De goeie start resulteerde in een "boost voor ons vertrouwen" zei Koekelkoren, maar de goeie start kreeg geen vervolg. In de achtste finales waren de Indonesiërs Mohammad Ashfiya en Ade Rachmawan in een tiebreak te sterk: 18-21, 21-19 en 12-15.

  Zo eindigden Koekelkoren en Van Walle op de negende plaats in Luzern, net als vorige week in Turkije. En dat is toch wat onder de verwachtingen voor de Belgen, die in Luzern vierde reekshoofd waren.