• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier en Ultra's PSG klasseren tifo-incident: "Hand in hand vooruit"

  Meunier met de voorzitter en vicevoorzitter van Collectif Ultras Paris (CUP).

  Na enkele weken zijn de plooien gladgestreken tussen Thomas Meunier en de fanatieke supporters van zijn club PSG. De Rode Duivel gaf bij "een constructief onderhoud" met vertegenwoordigers van de fans deels toe dat hij fout zat, toen hij een tifo van Marseille in de Europa League likete. "We klasseren deze zaak definitief", tweet hij.

  Meunier is een man met een mening. Hij vond een tifo die de Marseille-supporters in Europa toonden zo mooi dat hij er een "like" voor overhad. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Een pak diehards, onder meer het Collectif Ultras Paris, verweten de Belg verraad en eisten excuses.

  Onze landgenoot ging daar niet meteen op in. Hij beargumenteerde dat ook: "Ik ben een buitenlander, een voetbalfan en een speler van PSG: weet dat ik me voor 1.000 procent geef voor jullie. Dat ik houd van wat er elders in Frankrijk gebeurt, betekent in geen enkel geval dat mijn respect en zin om me te geven voor deze clubkleuren in vraag gesteld moet worden."

  Commotie bleef duren

  De Ultra's waren niet tevreden en bleven Meunier viseren. Gisteren ontmoetten de 2 partijen elkaar: "Ik had een constructief onderhoud met de vertegenwoordigers van de CUP en woordvoerders van de supporters", maakte Meunier wereldkundig.

  Meunier toonde zich schuldbewust, de spons ging over de affaire: "Fout toegegeven en deels geëxcuseerd richting ultra's en het geheel van de Parijse supporters. We klasseren deze zaak definitief en blijven gaan hand in hand vooruitgaan voor PSG!"

  De Belgische international benadrukte nog eens dat hij zich 1.000 procent inzet, "want dit is Parijs!"

  CUP: "Een fout maken is menselijk"

  Op zijn Facebookpagina zette de CUP nog eens de puntjes op de i: "Onze voorzitter en vicevoorzitter hebben Meunier ontmoet. Ze hebben hem nog eens de waarden van de club in herinnering gebracht en het belang van het respect tegenover het instituut dat PSG al 50 jaar is."

  "Een fout maken is menselijk, de zaak is vanaf nu gesloten. Fout toegegeven, fout vergeven."

  Facebookpost van CUP: