• home
 • video
 • pas verschenen

  Indrukwekkende politiemacht zorgt voor hallucinante beelden in Hamburg

  De politie trad bijzonder snel op.

  De degradatie van Hamburg uit de Bundesliga heeft een extra zwart randje gekregen. In de 90e minuut reageerde een groepje fans zich af met rookbommen en voetzoekers. De politie was voorbereid en kwam massaal het veld op. De spelers stonden 17 minuten extra op het veld, terwijl paarden en honden langsliepen.

  Net voor het ingaan van de extra tijd zorgden enkele gemaskerde toeschouwers achter het doel van de bezoekende doelman voor chaos. Ze gooiden voetzoekers en rookbommen op het veld. 

  De politie was voorbereid, want in een mum van tijd stond een indrukwekkende politiemacht op het veld. Inclusief paarden en honden. Ze vormden een dubbele muur, met voor hen nog stewards.

  Uiteindelijk duurde het 17 minuten voor alle ordediensten het veld verlieten en de laatste minuten van de match gespeeld konden worden. De spelers konden al die tijd niet anders dan toekijken, terwijl honden en paarden rond hen over het veld liepen.